Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ România cumpără rachete Patriot, din SUA

patriot rachete

În acest an va fi demarată procedura de achiziţie a bateriilor de rachete tip Patriot, dar şi a sistemelor de rachete HIMARS şi a vehiculeler blindate de luptă 8x8, au anunţat, joi, la Galaţi, în Poligonul Smîrdan, Florin Lazăr Vlădică, secretar de stat MApN şi general Nicolae Ciucă, şefului Statului Major General (SMG).

"Sperăm să avem un răspuns cât mai curând, pentru bateriile de rachete Patriot şi sistemele HIMARS (...) În curând vom lua o decizie şi pentru primele 94 blindate 8x8 în acest an", a spus Florin Lazăr Vlădică

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

De asemenea, potrivit şefului SMG, achiziţia sistemului de apărare antiaeriană Patriot continuă programul de îmbunătăţire a sistemului de apărare aeriană, început prin achiziţia primei escadrile de avioane F 16.

"Programele de înzestrare se integrează într-o concepţie integrată de dezvoltare a capabilităţilor armatei române, specific la sistemul Patriot se ştie că s-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F 16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spaţiului aerian al României. Sunt în analiză toate opţiunile în dezvoltarea programului, important că va fi demarat în acest an", a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Cei doi oficiali MApN s-au aflat, joi, alături de general John Gronski - locţiitorul comandantului forţelor terestre americane din Europa şi Dean Thompson - reprezentant al ambasadei SUA la Bucureşti - la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan din judeţul Galaţi.

Aici s-a desfăşurat ceremonia de bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Iniţiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI). Totodată, aici a avut loc un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, la care au participat 350 de militari români şi americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.