Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu mai produce în acest moment energie nucleară

cernavoda centrala

Producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că unitatea 1 a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, la ora 3:38, urmând să fie reconectat după-amiază, astfel că pentru o mare parte a zilei, România nu mai produce deloc energie nucleară, informează economica.net.

De asemenea, şi reactorul 2 este oprit până vineri, acesta intrând în programul de oprire planificată pe 6 mai în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate.

"În prezent, se efectuează lucrări de reducere a gradului de sensibilitate a sistemului de excitaţie a turbogeneratorului Unităţii 1 la perturbaţii din sistemul energetic", arată un comunicat al SNN.

CUTREMURĂTOR: cum erau exterminați copiii din cămine, în perioada comunită. Cifre ÎNFIORĂTOARE

După finalizarea lucrărilor, Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional în după-amiza zilei de 1 iunie.

"Sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi realizarea acestor lucrări nu implica niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător", subliniază compania.

În ceea ce priveşte lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, acestea se vor finaliza vineri, 2 iunie, zi în care reactorul va fi sincronizat la Sistemul Energetic Naţional.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.