Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Schimbare de strategie pentru Autostrada Comarnic-Braşov

autostrada

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) schimbă strategia în cazul Autostrăzii Comarnic-Braşov. După ce a renunţat la construirea în concesiune, CNADNR a scos la licitaţie două sectoare de autostradă, în total 10 din cei aproape 60 de kilometri ai viitoarei autostrăzi.

Potrivit Digi24, cele două secţiuni vor fi realizate din bani de la buget şi vor costa aproximativ 90 de milioane de euro.

Contractul de concesiune prin care urma să fie realizată autostrada Comarnic-Braşov a fost anulat în luna iunie. CNADNR a întocmit un raport prin care constată că firmele desemnate să realizeze şoseaua de 60 de kilometri nu au găsit surse de finanţare, Motivul: asocierea condusă de francezii de la Vinci nu a reuşit să convingă instituţiile financiare internaţionale, precum BEI şi BERD, să finanţeze proiectul. 1,8 miliarde de euro ar fi costat construcţia autostrăzii. Dacă se adăugau şi costurile de finanţare şi cele de întreţinere pentru o perioadă de aproape 26 de ani, suma ar fi crescut la 8,4 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.