Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Simpatizant ISIS, expulzat din România

irakian expulzat

Un cetățean irakian, adept al grupării teroriste Stat Islamic, urmează să fie expulzat din România. Curtea de Apel București a acceptat cererea procurorilor de expulzare, pe motiv de propagandă jihadistă. Este al doilea străin expulzat în doar două zile, după pakistanezul declarat indezirabil pentru același motiv.

Ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de Serviciul Român de Informații, prin sentința nr. 2474 din 1 septembrie 2016, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului irakian H.R.S.H., pentru o perioadă de 10 ani.

H.R.S.H. a intrat în atenția SRI  în cursul anului 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii.

Vezi și: Dragnea acuză PRU de legături cu Rusia

În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI, s-a stabilit că suspectul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale.

Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care, în conformitate cu dispoziţiile art. 86 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a celui în cauză, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. "i" şi "l" din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curții de Apel București, cetățeanul străin a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

Pentru completarea și verificarea informațiilor, monitorizarea și derularea de măsuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul MAI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.