Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Sorin Grindeanu, audiat în dosarul Poli II

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu

Sorin Grindeanu a confirmat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că a fost audiat, luni, la Tribunalul Timiș, ca martor în dosarul „Poli II”, în care mai mulți șefi din administrația publică locală au fost trimiși în judecată de către DNA pentru asocierea cu echipa patronată pe atunci de Marian Iancu.

Potrivit presei locale, Sorin Grindeanu a explicat în fața instanței că în momentul votării asocierii între municipalitate și Politehnica lui Marian Iancu, el, împreună cu grupul de consilieri PSD, a votat împotrivă, însă nu din cauză că ar fi existat suspiciuni de nelegalitate, proiectul de hotărâre având toate avizele necesare, ci din cauză că social-democrații au considerat neoportună această asociere, care ar fi presupus milioane de lei pe an, bani ce puteau fi direcționați în alte scopuri.

„A fost o comisie de negociere care consta, cred, și din membri ai Consiliului Local, și din executiv. (…) Eu eram consilier local în 2008, liderul grupului PSD, format din șase membri. În plenul Consiliului Local a fost o dezbatere nu neapărat de legalitate, ci de oportunitatea finanțării acelei echipe. Noi am votat împotrivă. Nu s-au pus probleme de legalitate, proiectul având toate avizele necesare, inclusiv juridic”, a povestit Grindeanu.

Fostul premier a mai spus că ulterior acestui vot, relația dintre el și Marian Iancu a intrat pe o pantă descendentă.

În 2009, în urma alegerilor locale și a protocolului semnat ulterior, Grindeanu a ajuns viceprimar. De asemenea, el era și membru în Consiliul Director al Politehnicii Timișoara, însă a susținut în fața instanței că nu a fost la nicio întâlnire a acestuia pentru că nu a fost chemat.

„Nu am fost la nicio ședință a Comitetului Director în niciunul din acești ani pentru că eu cred că nu s-a convocat. Și dacă s-a convocat, eu nu am fost chemat”, a mai spus Grindeanu.

Fostul viceprimar al Timișoarei a mai spus și că din cauza grupului PSD, în Consiliul Local Timișoara a fost respins un proiect de hotărâre care, dacă ar fi trecut, ar fi însemnat ca Marian Iancu să intre în posesia a 500 de hectare în zona Mehala pe care să construiască un nou stadion și cartierul Viola. Însă, deși majoritatea consilierilor locali au votat „pentru”, proiect, fiind unul de patrimoniu care necesita două treimi din voturi, a fost respins. Acest lucru a însemnat o nouă răcire a relațiilor dintre el și Marian Iancu.

Grindeanu a adăugat că în primii ani nu s-a pus problema de legalitate a finanțării, la nivelul Primăriei Timișoara existând o comisie care verifica fiecare ordonanțare de plată, iar primele controale ale Curții de Conturi nu au descoperit nimic în neregulă cu acest contract.

„Abia în 2011-2012 inspectorii de la Curtea de Conturi au spus contrariul”, a mai declarat Grindeanu în fața instanței.

Fosta conducere a Primăriei Timișoara, în frunte cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu și fostul viceprimar Adrian Orza, a fost trimisă în judecată de DNA pentru asocierea cu echipa Poli Timișoara patronată de Marian Iancu. Din conturile primăriei au fost virați zeci de milioane de lei ajutor pentru echipa lui Iancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.