Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Sorin Grindeanu vorbește despre evaluarea lui Kovesi și a lui Augustin Lazăr

sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit vineri, la Tulcea, despre evaluarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr de către ministrul Justiției.

„Am mare încredere în domnul ministru Toader şi aştept nu doar această evaluare, dar şi pachetul de proiecte de legi pe care trebuie să îl promovăm în perioada următoare, fie că vorbim de acea parte de care am vorbit tot timpul, dar care nu cuprinde doar legea graţierii, ci e un pachet de măsuri pe care trebuie să îl adoptăm, astfel încât acea posibilă decizie pilot a CEDO care ne-ar duce într-o situaţie de a plăti aproximativ 80 de milioane de euro pe an - calculul aparţine vechii guvernări - să fie evitat”, a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu ANUNȚĂ: 'S-au găsit cei doi elefanți'

Ministrul Justiției a declarat miercuri, la Bruxelles, referindu-se la evaluarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr, că va da un răspuns cu privire la acest subiect în două - trei zile.

„Constituția spune așa: că Ministerul Public își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Ministrul Justiției, spune legea pe care am citat-o, face evaluări cu privire la... Ministerul verifică modul în care autoritățile, instituțiile se poziționează, își respectă competențele, dacă rămân sau nu în matca lor constituțională. Nu am spus și nu m-ați văzut pe mine uitându-mă în dosar "de ce a administrat proba aia?", "de ce a dat soluția cealaltă?"”, a spus Toader, potrivit Antena 3.

Întrebat în ce stadiu se află evaluarea lui Lazăr și Kovesi, el a susținut că în câteva zile va da un răspuns.

„Eu nu am spus că îi decapitez sau că insist cu decapitarea. (...) Mai așteptați două — trei zile și vă dau răspunsul”, a adăugat ministrul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.