Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Turcia suspendă drepturile omului, pe model francez

news alert

Turcia ar urma să suspende aplicarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, pentru o perioadă, pe modelul adoptat de Franţa, anunţă vicepremierul turc Numan Kurtulmus, potrivit CNN. Măsura ar însoţi starea de urgenţă declarată pentru următoarele trei luni.

În luna noiembrie a anului trecut, Franţa a avizat Consiliul Europei că măsurile ce decurg din starea de urgenţă instituită după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie ar putea implica suspendarea respectării Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, autorităţile de la Paris invocând chiar o prevedere din această convenţie ce permite întreruperea aplicării ei în anumite circumstanţe excepţionale.

Kurtulmus a mai declarat că starea de urgenţă din Turcia ar putea lua sfârşit într-o lună sau o lună şi jumătate. Acesta a mai afirmat că au fost identificate erori "structurale şi individuale" în serviciile de informaţii în timpul tentativei de lovitură de stat, dar se lucrează la restructurarea serviciilor şi a armatei.

Articolul 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ce menţionează posibilitatea unei derogări excepţionale privind aplicarea ei în caz de război sau de alt pericol public ce ameninţă existenţa unei naţiuni. Totuşi, această excepţie nu priveşte şi articolele 2, 3, 4 şi 7, ce se referă la dreptul la viaţă, interzicerea torturii, munca forţată sau condamnarea penală atunci când nu există bază legală pentru sancţionarea unei infracţiuni.

Vezi şi: Erdogan, criticat dur din România: 'Echivalează cu o lovitură de stat civilă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.