Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatumul lui Recep Erdogan pentru Uniunea Europeană: Mesaj dur de la Ankara

reuters.com
recep erdogan onu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Uniunii Europene să se pronunţe în mod clar pentru sau împotriva aderării Turciei la blocul comunitar european, afirmând că este "finalul jocului" într-un discurs rostit în faţa Parlamentului la Ankara, relatează AFP. 'Am ajuns la finalul jocului', a afirmat preşedintele turc la deschiderea sesiunii parlamentare.

Vezi și: Daniel Morar: 'Laura Codruţa Kovesi nu are expertiză să conducă DNA'

'Nu există niciun obstacol pentru ca Turcia să devină o ţară membră dacă UE doreşte acest lucru, suntem pregătiţi pentru aceasta', a spus preşedintele turc. 'Depinde de ei să vadă dacă doresc să continue cu sau fără Turcia', a adăugat el. 'Faptul că ne lasă în faţa uşii de 53 de ani arată intenţiile lor faţă de noi', a apreciat preşedintele turc, cerând ţărilor membre UE să-şi precizeze intenţiile. În contextul în care procesul de aderare la UE a fost iniţiat la începutul anilor '60 şi negocierile au început formal în 2005, 'atitudinea Europei este aceea a cuiva care nu doreşte să-şi onoreze promisiunea făcută Turciei', a subliniat preşedintele turc.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

'Turcia şi-a respectat întotdeauna angajamentele faţă de Europa', a subliniat Erdogan, care a amintit că obligativitatea vizelor impusă cetăţenilor turci care doresc să se deplaseze în UE urmează să fie ridicată în octombrie, o 'lună care va fi foarte importantă' pentru relaţiile Turciei cu europenii, a precizat preşedintele turc, conform Agerpres.

Vezi și: Răsturnare de situaţie în cazul Ghiţă-Kovesi:Traian Băsescu s-a decis să spună totul despre şefa DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.