Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul comunicat DNA încinge spiritele: Se cere intervenţia CSM şi a ministrului Justiţiei

DNA

DNA a reacţionat rapid la ancheta publicată de RISE Project, despre Liviu Dragnea şi firma Tel Drum, anunţând într-un comunicat de presă că există un dosar penal in rem încă din februarie 2016. Faptul că după un an şi jumătate ancheta este în continuare in rem (adică se cercetează faptele, nu persoanele) este considerat inacceptabil de europarlamemtarul ALDE Renate Weber, care solicită intervenţia CSM şi a ministrului Justiţiei.

Vezi şi: PSD contrazice DNA: Când ar fi început ancheta care l-ar viza pe Dragnea

"Consiliul Superior al Magistraturii,  ministrul Justiţiei trebuie să verifice de ce unele dosare, cum e şi acesta, sunt tot in rem şi după doi ani. Noi ştim de ce, că poţi să ceri mandate de ascultare, dar nu e corect, nu e democratic", a afirmat Renate Weber la Antena 3, la emisiunea moderată de Radu Tudor.

Pe de altă parte eurodeputat critică ANAF pentru verificările de la redacţia RISE Project, cu doar câteva ore după ce jurnaliştii publicaţiei au anunţat o anchetă despre Dragnea.

"O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia", a anunţat DNA, vineri, a doua zi după publicarea de către RISE Project a unei anchete despre preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.