Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMUL interviu al Gabrielei Firea: M-a durut! NU cred că deja s-a decis câștigătorul

facebook.com
gabriela firea

Gabriela Firea, candidatul Alianței PSD-UNPR a oferit detalii importante cu privire la campania electorală care tocmai a trecut și anunță câteva lucruri în premieră:

Vezi și: ULTIMUL interviu al lui Cătălin Predoiu: Am văzut multă naivitate în campanie. Sunt optimist

1.Cum a fost campania electorală? Unii zic că a fost anostă, dumneavoastră cum ați văzut-o?

Dacă ne luăm după afișajul stradal, e adevărat că această campanie electorală a fost complet diferită față de ceea ce ne obișnuisem să vedem în anii anteriori. Dar să știți că atunci când ești candidat, campania se vede cu totul altfel. E mult mai dinamică și mult mai intensă. Poate că pentru cei care au insistat atât de mult să avem dispute politice campania a părut mai încrâncenată, mai tensionată. În cazul meu însă, campania a avut și multe momente frumoase, când m-am întâlnit cu alegătorii, cu tinerii, cu acei copilași din Parcul Sebastian cu care m-am jucat de 1 iunie.

În plus, am învățat mult în această perioadă, atât de la cei care lucrează în administrație, dar mai ales de la cetățenii cu care m-am întâlnit. Acum înțeleg mult mai bine nu doar care sunt problemele cele mai presante ale bucureștenilor, dar mai ales cum vor ei să se comporte primarul general. Iar asta e o lecție foarte importantă de care voi ține cont dacă voi fi aleasă în această funcție.

2.Ce veți face în ziua votului, unde o veți petrece?

În primul rând, în jur de ora 9:00 voi merge să votez la secția la care sunt arondată, respectiv la Liceul Tudor Vianu din zona Pieței 1 Mai. Același lucru îl recomand tuturor bucureștenilor. Să vină dimineață la vot, să își exercite acest drept, pe care ni l-am dorit atât de mult în acele zile ale Revoluției din 1989. Iar cel mai bine să votezi dimineață, pentru că așa nu mai stai cu grijă în restul zilei.

După vot, dacă e vreme bună, vreau să merg în parc cu copiii mei, pentru că activitatea din timpul campaniei electorale a limitat foarte mult timpul petrecut alături de familie. Mă voi întâlni probabil și cu prietenii și ne vom simți bine. În fond, e o zi de duminică în care e bine să ne petrecem timpul liber alături de cei dragi.

Spre seară, în apropierea încheierii procesului de votare, voi merge la sediul de campanie unde voi urmări, alături de echipa mea, rezultatele exit-poll-urilor și numărătoarea paralelă pe care o vom face cu sprijinul reprezentanților noștri din secțiile de votare.

3.Care a fost cel mai greu moment al acestei campanii electorale?

E impropriu spus un singur moment. Cel mai greu a fost în acele situații când am fost atacată pentru faptul că sunt femeie. M-a durut nu atât pentru că eu am fost ținta acelor atacuri, cât mai ales că am constatat că, de fapt, acele jigniri vizau femeile în general.  Sunt convinsă că orice altă femeie ar fi candidat în locul meu pentru această funcție ar fi avut parte de același tratament. Iar asta trebuie să se schimbe în România. E important ce suntem noi ca oameni, ceea ce am realizat în această viață, ce putem face într-o anumită funcție.  Iar la fel cum mi s-a părut total nepotrivit să le spun bucureștenilor să mă voteze pentru că sunt femeie, ci pentru ceea ce pot face ca primar general, la fel de nepotrivite au fost și atacurile care au vizat acest aspect.

Dar m-am întâlnit cu multe femei în această campanie care m-au încurajat și mi-au spus că mă apreciază pentru curajul de a intra într-o astfel de luptă. Le mulțumesc pentru acele vorbe, pentru că m-au ajutat să trec peste jigniri și să îmi văd mai departe de activitățile din campanie.

4.Sondajele din ultima săptămână arată că între dvs. și contracandidați este o distanță foarte mare. Cum s-a ajuns în această situație?

Eu nu consider că s-a decis câștigătorul. Acesta se stabilește de către alegători la urnele de vot. De aceea le spun tuturor bucureștenilor care vor rezultate de la viitorul primar general să vină la vot stabilească ei cine să conducă acest oraș. Nu știu acum care va fi scorul final, dar dacă se va confirma ce spuneți dvs., asta înseamnă că bucureștenii au apreciat mai mult candidatul care le-a spus cum vrea să  rezolve problemele lor cele mai presante. Eu asta am făcut în campania asta și, ați văzut, am refuzat să particip la circul politic al contracandidaților mei. Știți cum e... unii cu munca, alții cu circul. Cred că bucureștenii au apreciat munca, nu circul....

5.Rămâne în picioare oferta pentru Nicușor Dan să vă fie viceprimar?

Evident că e valabilă oferta! Deși am văzut că dânsul a exclus categoric o colaborare cu mine! Sper însă că după alegeri, când ne mai răcorim, își va schimba părerea și Nicușor Dan.

Nu am nicio îndoială că partidul său va intra în Consiliul General și deci va fi de datoria sa să încerce să aibă un dialog și poate chiar o colaborare cu primarul general, pentru a putea atinge măcar o parte din ceea ce le-a promis alegătorilor săi.

Avem un puncte comune în programele noastre, cum ar fi transparența sau protejarea clădirilor de patrimoniu. Deci cred că de aici trebuie să începem să construim un dialog. Eu nu voi pune la suflet tot ce a spus în această campanie despre mine și despre partidul din partea căruia candidez. Eu pe dânsul nu l-am atacat, deci nu are de ce să fie supărat pe mine. Iar dacă vom lucra amândoi pentru București, sper că se va convinge că și cei care votează PSD, la fel ca și cei care votează PNL sau USB, sunt oameni civilizați, cu bun simț, cu care poți purta un dialog normal.

6. Care va fi primul proiect pe care va scrie numele Gabriela Firea?

Cred că prima decizie va fi rectificarea de buget pe care o voi propune Consiliului General pentru a putea trece la realizarea proiectelor foarte urgente:  Finalizarea Spitalului de Copii Vasile Gomoiu, parcurgerea rapidă procedurilor pentru atragerea celor 187 de milioane de euro fonduri europene pentru sistemul de termoficare – bani pe care riscăm să-i pierdem din cauza lipsei de interes a actualului primar interimar, alocare fondurilor pentru parcările de tip park&ride de la intrarea în oraș și de la gurile de metrou, alocarea resurselor pentru aducerea medicilor în cabinetele școlare.

Deci nu va fi un singur proiect, ci un pachet de proiecte urgente, care sunt prinse în programul lor și pentru care va trebui să facem rectificarea bugetară imediat după alegeri.

Dacă doriți neapărat să vă dau un singur proiect, cred că răspunsul meu ar fi soluționarea problemei Teatrului Nottara, pe care deja am rezolvat-o în această campanie electorală când m-am întâlnit cu managementul teatrului și cu reprezentanții ARCUB. S-a ajuns la o soluție, respectiv sala ARCUB din str. Batiștei, dar și construcția unui modul special în zona Parcului Izvor unde actorii Teatrului Nottara își vor putea susține spectacolele. Am stabilit soluția, mai rămâne doar să semnăm hârtiile după alegeri.

7. Aveți intenția, dacă câștigați Primăria, să vă mutați în București?

Trăiesc în Bucureşti de mai bine de 20 de ani. Mă simt şi sunt bucureşteancă. Muncesc în oraş mai bine de 10 -12 ore pe zi. Ca primar voi munci şi mai mult, pentru că un primar trebuie să fie de dimineaţă până seara la datorie. Voi locui deci, practic, la primărie.

8. Cum vă veți descurca cu doi primari în familie?

Ne vom descurca, pentru că suntem o familie în care ne respectăm şi ajutăm reciproc. Primul pas este să câştigăm încrederea oamenilor. Şi vreau să folosesc acest prilej pentru a îi chema pe toţi bucureştenii la vot. Votul fiecăruia este important. Îi chem să voteze pentru rezultate, pentru proiecte concrete, pentru a face viaţa familiilor bucureştenilor mai uşoară. Nu lăsaţi ca politica atacurilor şi campaniei negative să ne despartă în tabere. Duminică, trebuie să fim toţi de partea Bucureştiului, pentru că aşa vom putea pune în practică soluţiile pe care toţi le aşteaptă.

*******

Întrebări flash:

1. Care este ultima carte citită? Dar cartea preferată?

Ultima carte citită, „La sud de graniță, la vest de soare” de Haruki Murakami. Cartea preferată, „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda

2.Care este filmul preferat?

Amelie, de Jean-Pierre Jeunet

3.Care este mâncarea pe care vă face plăcere să o preparați?

Papanaşi cu smântână

Salată de vară cu brânză sărată

4. Cum se împacă viața de familie cu cea de politician?

Dar cum se împacă viaţa de familie cu cea de medic, de jurnalist, de taximetrist? Fiecare om şi fiecare familie găseşte o formulă acceptabilă pentru asta. Toţi ştim că nu e un lucru simplu, mai ales când copiii sunt mici. Dar tocmai pentru că îi iubim foarte mult, suntem capabili să muncim mai mult pentru ei.

5. Care este sportul preferat? Aveți o echipă favorită?

Îmi place sportul, în general, mai ales îmi plac sporturile de echipă. Nu am o echipă favorită. În calitate de primar, îmi doresc să susţin competiţia sportivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.