Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMUL interviu al lui Cătălin Predoiu: Am văzut multă naivitate în campanie. Sunt optimist

catalin predoiu

Cătălin Predoiu, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) a oferit detalii importante cu privire la campania electorală care tocmai a trecut și anunță câteva lucruri în premieră:

Vezi și: ULTIMUL interviu al Gabrielei Firea: M-a durut! NU cred că deja s-a decis câștigătorul

1.Cum a fost campania electorală? Unii zic că a fost anostă, dumneavoastră cum ați văzut-o?

Cei care au privit atent, au putut constata ca a fost intensa in dezbateri, mai ales in partea a doua si foarte ridicata calitativ din punct de vedere al solutiilor si programelor discutate. Eu nu am vazut in nicio campanie locala discutii atat de aplicate pe substanta lucrurilor. E adevarat ca a lipsit agitatia de strada, dar este consecinta prevederilor legale. In acelasi timp, am vazut multa naivitate in campanie. Una este sa scrii si sa reciti un program bun, alta este sa conduci o primarie cu 20.000 de oameni cu tot cu subordonate, fara experienta si cu partide minuscule in spate, sau cu partide corupte, cum e PSD.

2.Ce veți face în ziua votului, unde o veți petrece?

Dupa ce votez, am sa merg in sediul de campanie.

3.Care a fost cel mai greu moment al acestei campanii electorale?

Au fost cateva zile dificile intre prima dezbatere la Digi, la care nu am putut sa particip din motive obiective si dezbaterea de la Antena 3. Am simtit atunci temerea suporterilor ca nu voi accepta dezbaterile. Lucrurile au intrat in normal dupa dezbaterea excelent organizata de Antena 3. Au urmat celelelte dezbateri la care am participat. Suporterii mi-au spus ca le-am castigat pe toate. Televiziunile A3, B1, RTV, TVR, Digi si Realitatea merita felicitari pentru dezbaterile organizate.

4.Sondajele din ultima săptămână arată că între dvs. și principalul contracandidat este o diferență destul de mare. Cum se poate recupera?

Daca nehotaratii ies la vot si voteaza Predoiu si PNL, Firea pierde alegerile.

5.Care este primul mare proiect pe care va scrie numele Cătălin Predoiu?

Trafic normal in Capitala, Primarie fara coruptie.

6.În cazul unui eșec, ce va face Cătălin Predoiu pe mai departe? Reveniți în postura de premier desemnat al PNL?

Credeti sau nu, astept cu optimism si incredere in bucuresteni ziua votului si stiu ca am sanse sa castig.

7.În aceste alegeri s-a vorbit mult despre fărâmițarea dreptei. Cum veți reuși unificarea, mai ales dacă ajungeți primar general, al doilea om ca număr de voturi după președintele țării?

Votul politic va arata o concentrare pe cele doua partide mari. Apoi, prin reforma interna, PNL va creste si va ocupa polul de dreapta dupa alegerile generale. In viitorul apropiat nu se va pune problema unei unificari formale, pentru ca atat PMP, cat si USB traiesc inca in zodia sperantei ca vor decola, dar eu cred ca vor ramane marginale. Deci, se va unifica treptat votul pe dreapta, nu cred ca se vor unifica neaparat si partidele, cel putin un numar de ani.

8.Președintele Iohannis va vota pentru prima oară în București. Credeți că i-ați câștigat votul?

Stiu ca sunt un candidat integru, cu viziune si forta politica de a dezvolta Bucurestiul. M-as bucura sa fiu votat de Presedinte, ar fi pentru mine o confirmare.

*******

Întrebări flash:

1.Care este ultima carte citită? Dar cartea preferată?

Am citit recent mai multe lucrari despre urbanism si organizarea marilor orase. Dintre romanele preferate as cita Zorba Grecul, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, si Notre Dame de Paris. Dar in ultimii ani am citit mai mult carti de economie, politologie si relatii internationale. Nu pot enumera tratatele de drept cititie, sunt prea multe, dar asta a fost cu ani buni de zile in urma. Am fost un devorator de carti, acum sunt mai degraba devorat de internet.

2.Care este filmul preferat?

Sunt mai multe, Ghepardul (cu Burt Lancaster), Casablanca (Bogart), Apollo 13 (Tom Hanks), Nasul 1, 2 (Brando, De Niro, Al Pacino), Ultimul tango la Paris (Brando), Glissando (Stefan Iordache), Morometii (V.Rebengiuc) si multe altele, mi-e greu sa aleg, candva eram un cinefil. Ultimele vazute care mi-au placut foarte mult au fost Whiplash (Oscar 2015) si The bridge of spies (Oscar 2016).

3.Care este mâncarea pe care vă face plăcere să o preparați?

In afara de paste si ochiuri, nu stiu sa gatesc altceva.

4.Cum se împacă viața de familie cu cea de politician?

Hmm, se spune ca avocatura este o „amanta” geloasa, politica e un „stapan” care vrea sa acapareze tot, trebuie sa-i tii piept ca sa-ti mai ramana putin si pentru tine, pentru familie. In orice caz, in campanie e imposibil acest lucru. In lunile fara campanie, cu o discplina riguroasa, merge.

5.Care este sportul preferat? Aveți o echipă favorită?

Sunt indragostit de sport si sufar la modul propriu pentru ca nu mai am timp sa il practic. In afara de patinaj, hockey pe ghiata si tir cu arcul, cred ca am testat de placere mai toate sporturile care se practica pe la noi. Acum joc cu placere tenis si din cand in cand inot, merg la echitatie, de care m-as indragosti, daca asa avea timpul necesar. La fotbal tin cu CF Barcelona, ca si fiul meu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.