Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul sondaj înainte de sfârșitul campaniei: Cât are de recuperat Iohannis

administratia-prezidentiala

Campania electorală ia sfârșit vineri. Până acum, potrivit unui sondaj IRES, candidatul PSD la Prezidențiale, Victor Ponta se află în topul preferințelor la vot cu 41%, urmat de Klaus Iohannis cu 30%. Locul trei este ocupat de candidatul PMP, Elena Udrea, cu 7%.

Românii vor veni în număr mare la vot, arată cel mai recent sondaj IRES, făcut la comanda Digi24. Doi din trei români vor participa la alegerile prezidenţiale.

65 la sută dintre românii cu drept de vot chestionaţi de operatorii IRES spun că vor merge la urne duminică. Doar 14 procente declară că nu au de gând să voteze în primul tur.

content-image

Evenimentele din ultima perioadă nu i-au influenţat foarte mult pe alegători, arată datele sondajului IRES. Doar 12 procente dintre votanţi spun că s-au decis să meargă sau să NU meargă la vot în ultima săptămână. Cei mai mulţi, adică 70 la sută, ştiu ce vor face în ziua alegerilor încă de acum o lună.

Datele IRES arată că în continuare pe primele două locuri la intenţia de vot se află candidaţii principalelor formaţiuni politice: Victor Ponta şi Klaus Iohannis. 41 la sută pentru candidatul alianţei PSD-UNPR-PC , faţă de 30 la sută pentru reprezentantul PNL-PDL. Pe locul al treilea, în topul preferinţelor românilor contactaţi de operatorii IRES se află Elena Udrea, cu 7 la sută, depăşind-o pe Monica Macovei la un procent.

content-image

85 la sută dintre cei chestionaţi au ţinut cont de personalitatea candidatului atunci când şi-au stabilit opţiunea politică. 69 la sută dintre ei au fost interesaţi de programul candidatului.

content-image

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pe 29 octombrie, pe un eşantion de 1194 de subiecţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.