Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce se ocupă fratele unuia dintre teroriștii de la Bruxelles / VIDEO

teroristi Bruxelles

Fratele lui Najim Laachraoui, unul dintre autorii kamikaze ai atentatelor de la Bruxelles, "condamnă cu fermitate acţiunile fratele său mai mare şi atentatele în care acesta a fost implicat, în Franţa şi Belgia", se arată într-un comunicat citat de AFP.

Mourad Laachraoui, care practică taekwondo la un înalt nivel, a precizat într-un scurt comunicat că a rupt orice contact cu fratele său "după ce acesta a plecat în Siria". Tanarul in varsta de 29 de ani a castigat o medalie de argint la categoria 54 kg la campionatele mondiale de anul trecut, in Coreea de Sud.

Citește și: STUDIU Oamenii foarte inteligenți nu interacționează prea mult cu prietenii

Najim Laachraoui, un bruxellez de origine marocană în vârstă de 24 de ani care a plecat să lupte în Siria la începutul lui 2013, unde s-a alăturat grupării Statul Islamic (SI) ce a revendicat atentatele, este unul dintre cei doi bărbaţi care şi-au detonat explozibilul avut asupra lor marţi dimineaţă pe aeroportul din Bruxelles, conform unor surse poliţieneşti.

Urme din ADN-ul său au fost găsite în mai multe locuinţe din Belgia care au servit ca ascunzători, precum şi material explozibil folosit de comandourile care au comis atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morţi.

Citește și: ȘOCANT Cât de periculoasă e lumina telefoanelor pentru sănătate

Najim Laachraoui, născut la 18 mai 1991 la Maroc, a crescut în cartierul bruxellez Schaerbeek de unde atacatorii au plecat marţi în zori cu un taxi spre aeroportul din Bruxelles, conform parchetului federal belgian.

Începând de luni, el era 'căutat intens' în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris, parchetul federal descoperind că el se ascundea sub falsa identitate de Soufiane Kayal.

Citește și: Cea mai mare aeronavă din lume e gata de lansare / VIDEO

Sub acest nume fals a închiriat una dintre ascunzătorile comandourilor, la Auvelais, în apropiere de Namur, şi tot sub această identitate falsă a fost controlat în septembrie alături de un suspect cheie al atentatelor, Salah Abdeslam, când cei doi se îndreptau cu maşina din Ungaria spre Austria.

Urmele sale de ADN au fost de asemenea găsite într-un apartament din Schaerbeek, unde au fost confecţionate centurile explozive ale comandourilor de la Paris.

Laachraoui a fost judecat în absenţă în februarie la Bruxelles în procesul unei filiere de recrutare de combatanţi ai SI. Împotriva sa a fost cerută o pedeapsă de 15 ani de închisoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Piedone s-ar întoarce

Presa a refăcut și traseul complet al teroriștilor, cum s-au produs exploziile de marți, așa cum reiese din imaginile de mai jos.

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.