Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Umilinţa de la Australian Open produce dezastrul pentru Simona Halep: Va ieşi din topul mondial

www.digisport.ro
Simona Halep

Simona Halep a pierdut pentru al doilea an la rând în primul tur la Australian Open şi va ieşi cu siguranţă din Top 5 după încheierea primului turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep rămâne cu 5.073 de puncte după Australian Open 2017, cu doar 223 de puncte mai mult decât jucătoarea cehă Karolina Pliskova şi 208 puncte peste slovaca Dominika Cibulkova.

În prezent, Simona Halep se află pe locul 4 în clasamentul WTA şi mai mult ca sigur nu-şi va putea păstra această poziţie, ca urmare a numărului mare de puncte care se acordă în turneul de la Melbourne. Este suficient ca Pliskova şi Cibulkova să ajungă în optimi pentru a o devansa pe jucătoarea noastră. Pliskova joacă în primul tur cu Sara Sorribes Tormo, jucătoare mai puţin cunoscută în circuit, în turul secund o întâlneşte pe învingătoarea dintre Monica Niculescu şi Anna Blikova, în timp ce pentru calificarea în optimi, cea mai puternică oponentă ar fi Iulia Putinţeva (cap de serie nr. 31).

Cibulkova joacă în primul tur cu Denisa Alertova, Karin Knapp îi este potenţială adversară în turul secund, iar cea mai puternică adversară din turul trei îi este rusoaica Ekaterina Makarova (cap de serie nr). În concluzie, atât Cibulkova cât şi Pliskova au mari şanse să treacă cel puţin de faza optimimilor şi, implicit, să o depăşească pe Halep. Mai mult decât atât, Simona Halep ar putea ajunge chiar pe locul 7 WTA după Australian Open, dacă Garbine Muguruza va juca semifinale la Australian Open. Muguruza, câştigătoare la Roland Garros în 2016, s-a calificat deja în turul doi, unde pare să aibă un meci facil cu americanca Samantha Crawford. În turul trei ar putea-o întâlni pe Anastaija Sevastova, iar Carla Suarez Navarro (fav. nr. 10) este cea mai puternică oponentă din optimi. În schimb, pentru intrarea în semifinale trebuie să treacă în sferturi de deţinătoarea titlului, Angelique Kerber, conform RTV. Simona Halep ar putea astfel să coboare până pe locul 7 în ierarhia WTA după Australian Open, dar varianta cea mai plauzibilă este că va coborî doar două poziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.