Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt refugiat sirian a fost arestat în Germania pentru posibile legături cu grupări teroriste

terorist

Un sirian în vârstă de 24 de ani a fost arestat luni într-o tabără de refugiaţi din Germania, la Boblingen, în sud-vestul ţării, el fiind bănuit că, înainte de a pleca din Siria, a luptat pentru gruparea teroristă Frontul al-Nusra, transmite agenţia EFE.

Anunţul a venit din partea procuraturii germane, care a adăugat că nu există indicii potrivit cărora sirianul ar pregăti un atentat în Germania.

Citește și: Unul dintre giganții constructorilor aeronautici are vești PROASTE pentru angajați

Respectivul refugiat a sosit în Germania în septembrie 2015, iar el a devenit suspect în urma investigării datelor de pe un card de memorie USB găsit într-un tren. Odată cu reţinerea sa poliţia germană a confiscat şi două telefoane mobile, un laptop şi documente scrise.

Alţi trei migranţi sirieni au fost arestaţi săptămâna trecută în nordul Germaniei, fiind bănuiţi de colaborare cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). Conform procuraturii germane, ei au sosit în Germania în luna noiembrie, urmând ruta refugiaţilor prin Turcia şi Grecia, şi au fost trimişi probabil de această grupare.

Aceşti trei sirieni, în vârstă de 17, 18 şi 26 de ani, sunt acuzaţi că au sosit în Germania cu obiectivul 'de a îndeplini o misiune concretă sau pentru a aştepta instrucţiuni suplimentare', elemente în baza cărora pot fi consideraţi suspecţi de 'colaborare cu o grupare teroristă străină', precizează procuratura germană, conform Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.