Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american a cheltuit 1 milion de dolari, bani furați, jucând Game of War pe telefonul mobil

pixabay.com
diverse, media, telefon

Un bărbat din Statele Unite a cheltuit 1 milion de dolari jucând Game of War, o aplicație pentru telefonul mobil, după ce a furat 4,8 milioane de dolari din banii angajatorului său, informează BBC care citează Ars Technica.

Kevin Lee Co, în vârstă de 45 de ani, din Sacramento, California, a pledat vinovat în fața acuzațiilor de fraudă și spălare de bani după ce a utilizat în mod fraudulos cardul de credit al companiei pentru care lucra.

Potrivit tribunalului, Co a cheltuit circa 1 milion de dolari din banii furați jucând Game of War, unul dintre cele mai populare jocuri de telefonie mobilă.

Citește și: Bob Dylan va concerta în Suedia anul viitor, ocazie cu care îşi poate primi premiul Nobel

În cadrul aplicației, jucătorii cumpără aur și credit pentru a construi și cuceri imperii.

Americanul lucra de doi ani la Holt, o companie din California care se ocupa cu distribuția de utilaje Caterpillar, când a început să pună în aplicare o schemă frauduloasă, în mai 2008. El a devenit responsabil de conducerea departamentului contabil și a reușit să ascundă tranzacțiile până în martie 2015. O lună mai târziu și-a dat demisia.

Timp de aproape șapte ani, împătimitul de jocuri a folosit cardul companiei pentru a cumpăra mașini de lux, bilete la meciuri, mobilă, dar a achitat și operații estetice.

Se estimează că fiecare utilizator a cheltuit anul trecut, 550 de dolari, în medie, pentru a se delecta cu acest joc, anunță Agerpres.

În urma anchetei la care a participat și FBI, bărbatul va fi condamnat în mai, acesta riscând să petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.