Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american reţinut în Yemen a fost eliberat şi evacuat în Oman

yemen

Un american reţinut la Sanaa, capitala Yemenului aflată sub controlul rebelilor houthi, a fost eliberat şi transportat în Oman, a anunţat duminică Ministerul de Externe de la Muscat într-un comunicat preluat de agenţia oficială de presă ONA, scrie AFP.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost evacuat la bordul unui avion militar al sultanatului Oman împreună cu yemeniţi răniţi în războiul care devastează această ţară aflată în Peninsula Arabică.

Citește și: Ofensivă la Raqqa: Washingtonul este în 'strâns contact' cu Ankara (coaliţia)

Evacuarea "s-a făcut în urma unei solicitări a guvernului american pentru ca Omanul să continue să ajute la eliberarea cetăţenilor reţinuţi în Yemen", a precizat ministerul.

Bărbatul a fost eliberat "în coordonare cu părţile implicate la Sanaa", a adăugat referindu-se aparent la rebelii şiiţi houthi.

Luna trecută, Omanul a reuşit eliberarea altor doi americani ţinuţi ostatici la Sanaa.

Omanul este singura ţară arabă de la Golful Persic care nu participă la coaliţia militară ce a intervenit în Yemen împotriva miliţiilor houthi.

În războiul din Yemen se duc lupte de mai multe luni între rebelii houthi aliaţi cu partizani ai fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh şi forţele fidele actualului preşedinte, Abd Rabbuh Mansur, care este sprijinit de o coaliţie militară arabă condusă de Riad, anunță Agerpres.

Din 2014, rebelii ţin sub control capitala Sanaa şi nordul ţării. Ei au capturat mai mulţi occidentali, dar unii dintre aceştia au fost eliberaţi în urma medierii Omanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.