Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic anunță SFÂRȘITUL pentru Dragnea în PSD: 'Cine preia șefia'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea incruntat

Tensiunile și conflictele din ultima perioadă au generat neîncredere din partea liderilor PSD pentru Liviu Dragnea, e concluzia trasă de Stelian Tănase pe blog-ul său. "Este limpede că se pune problema succesiunii lui Dragnea la șefia PSD. Are încă susținători în rețelele politice si de afaceri din PSD. Dar pentru mulți, el și-a atins limita.", a scris analistul politic.

"Nici un partid nu a venit la putere dupa 1989 pe cai atît de mari ca PSD în decembrie 2016. A primit țara și bugetele ei pe tavă dupa ce mitraliase corpul electoral cu promisiuni fără precedent. Lumea a votat hipnotizată pentru salarii mărite, pensii, scutiri de taxe, locuri de muncă, pentru lapte și miere. Avînd în vedere victoria categorică și formarea unei majorități parlamentare confortabile, era de așteptat să urmeze o guvernare solidă și clară, cu direcție. Programul propus în campanie nu avea nicio opreliște pentru a fi indeplinit. Este și ce ne-a asigurat Liviu Dragnea in decembrie/ianuarie. Atunci părea printre pesediști cel puțin soarele de pe cer plus Mesia. Am fost asigurați că există un calendar ferm, o listă de măsuri, legi care urmau să fie trecute prin Parlament etc. PSD părea un partid hotărit, cu soluții pentru România, un partid care știa ce vrea.

Citește și: Anunțuri BOMBĂ făcute de ministrul Muncii: Legea pensiilor va fi SCHIMBATĂ! Cine poate beneficia de scăderea vârstei de pensionare

Ce a urmat după cistigarea alegerilor!? O telenevolă de cel mai prost gust și o debandadă politică. În rolul principal in toate episoadele – un anume Liviu Dragnea, starul incontestabil al PSD. Sub mîna lui fermă popularitatea PSD a declinat puternic, imaginea liderului de asemenea. Dintr-un invingător adulat a devenit un personaj controversat. A acumulat deja destule bile negre. Pe lîngă criza de autoritate, PSD se înfrunta cu incapacitate cronică de a guverna și de a se ține mai ales de promisiunile făcute. Azi se vede cu ochiul liber ca programul electoral era total nerealist, o suma de promisiuni goale facute cu scopul de a prosti lumea si de a aduna voturi. Cind a preluat guvernarea s-a văzut că liderii PSD nu știau deloc ce să facă cu ea. Piatra de moară de gitul partidului fiind exact promisiunile deșanțate din toamna 2016. Spectrul unui eșec grav se vede la orizont.

Asta a generat tensiuni și conflicte în interiorul PSD pe temele – kto kogo, cine răspunde, cine e vinovat !? Peste acestea s-au suprapus psihodramele lui Liviu Dragnea care a vrut să folosească puterea dobindită pentru a-și rezolva – paralegal – problemele din justiție. Ordonanța 13 este exemplul cel mai bun. Demersurile lui nu au încetat nici după aceea. Un alt exemplu este demolarea guvernului Grindeanu impus chiar de el, alcătuit din minștrii lui. Altul, mai grav, este patronarea continuă și la vedere a guvernului. O atitudine care nu face decît să scadă autoritatea primului ministru, că e Grindeanu sau Tudose și a guvernului in exercitiu, cind ar trebui să faca pe dos – să îi intărească autoritatea.

Citește și: Mihai Tudose are EMOȚII în privința rectificării bugetare: 'Sunt proiecte care au fost ÎNTÂRZIATE'

Pe acest fond, asistăm la un război în culise dintre diferite facțiuni, dintre diverși lideri. Pro si contra Dragnea in esență. Contestația si frămîntările la vîrful PSD cresc cu fiecare zi. Mulți trăiesc în trecut, îmbătați de victoriile electorale din 2016. Alții – mai realiști – privesc îngrijorați spre 2018-19-20, ani electorali. Dacă nu se face o cotitură, PSD va suferi un eșec de proportiile victoriei de anul trecut. Este limpede că se pune problema succesiunii lui Dragnea la șefia PSD. Are încă susținători în rețelele politice si de afaceri din PSD. Dar pentru mulți, el și-a atins limita. De aici încolo de nevoie de un alt tip de lider, spun ei. Întii de toate unul european. Pe scurt în PSD se caută un lider – mai urban ( mai puțín rural), mai democrat ( mai puțín dictator), mai obiectiv in luarea deciziilor( mai puțin personal ), mai cumpănit ( mai puțin tentat de aventurismul politic)Ț, a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.