Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic îl DESFIINȚEAZĂ pe Trump: 'E ca şi cum ar fi Gigi Becali preşedinte în România'

Donald Trump nebun

"În mod evident, Donald Trump este un om care nu a citit cărţi, este un om care nu face apel la idei şi este un om care nu poate să prezinte concepte", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV, despre noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Consultantul politic a exemplificat cât mai limpede ce înseamnă alegerea lui Trump ca şef al statului în SUA. "E ca şi cum ar fi Gigi Becali preşedinte în România", a spus Guşă, care a făcut referire şi la Corneliu Vadim Tudor.

"Eu cred că este momentul să lăsăm ipocrizia la o parte şi să fim foarte sinceri şi să spunem aşa: românii să-şi închipuie că alegerea lui Donald Trump, comparativ, ar fi ceva mai puţin decât un Corneliu Vadim Tudor preşedinte în România şi cam la fel cum ar fi un Gigi Becali. Deci atunci când se gândesc la preşedintele Donald Trump să se gândească: în România dacă ar fi fost Corneliu Vadim Tudor preşedinte era ceva puţin mai mult decât Donald Trump şi dacă era Gigi Becali preşedinte ar fi ca şi Donald Trump. Cu asta cred că am spus totul", a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a făcut, apoi, referire la capacităţile intelectuale ale lui Trump, pe care l-a comparat cu George Bush jr, cel care a condus timp de opt ani America.

"Donald Trump este un preşedinte care nu are absolut deloc statură intelectuală. În mod evident, este un om care nu a citit cărţi, este un om care nu face apel la idei şi este un om care nu poate să prezinte concepte. Din acest unghi, el este un tip egal cu George Bush jr., un om care a condus, totuşi, America timp de opt ani de zile, dar provenind dintr-o familie politică, familia Bush, care într-un fel sau altul i-a gardat mandatul. Donald Trump este un tip de inteligenţă şi cultură medie sau submediocră, care va conduce America fără a avea la dispoziţie sistemul de putere şi de asistenţă pe care George Bush jr l-a avut la dispoziţie. Sigur, putem să vorbim despre oamenii care sunt în jurul său, dar concluzia rămâne aceeaşi: America este condusă de um cu o statură intelectuală modestă, de un om care nu iubeşte cărţile, nici nu iubeşte ideile şi nici nu cred că a făcut eforturi în această direcţie.", a spus Guşă.

Citește și: Trump schimbă FOAIA: Vizită-fulger la CIA

"Donald Trump n-a vrut niciodată să-şi prezinte un raport fiscal", a spus consultantul politic, subliniind că acest aspect i-a enervat foarte tare pe cei care au votat împotriva noului şef de stat din SUA.

"Această lipsă de statură intelectuală a lui Donald Trump se loveşte în mod evident de o ambiţie financiară puternică. A fost foarte enervant pentru cei care au votat împotriva sa faptul că n-a vrut niciodată să-şi prezinte un raport fiscal. Donald Trump aduce toate gesturile sale într-un fel în care la finalul zilei trebuie să iasă un profit mare. Dacă vă uitaţi la taxele enorme plătite pentru a participa la evenimentele de instalare a sa în funcţia de preşedinte, la balurile respective o să vedeţi multe zeci de milioane de dolari care s-au scurs în buzunarele dânsului şi dacă o să vă uitaţi la felul în care a declarat că îşi va conduce afacerile în continuare, nu printr-un punct orb de investiţii, blind-trust în limbaj finaciar, adică un fond care să nu ţină cont de interesele dânsului ca preşedinte, atunci o să vă daţi seama că interesele domnului Trump sunt financiare. Dacă o să vă uitaţi pe harta lumii la investiţiile pe care le-a făcut o să vă vedeţi că foarte mulţi dintre posibilii, potenţialii geopolitici ai Stelor Unite sunt aliaţi financiari ai domnului Trump. Această combinaţie de statură intelectuală modestă, urmată de lăcomia unui om de afaceri care a făcut banii destul de uşor şi de multe ori în dauna statului american ne lasă să înţelegem în ce fel va fi condusă America, pentru că Donald Trump în acelaşi timp este o personalitate foarte puternică. Este un tip care vrea să-şi impună punctul de vedere, este un om care doreşte să aibă dreptate doar el, în pofida consilierilor şi nu cred că nimeni din familia sa sau din cei care-l înconjoară vor reuşi să-l şarjeze", a afirmat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a scos în evidenţă toate aspectele negative ale alegerii lui Donald Trump. "Faptul că doamna Hillary Clinton a obţinut cu 3 milioane de voturi mai mult decât Trump este unul care va alimenta toată retorica şi toată argumentaţia anti-Trump din următoarea perioadă", consideră Cozmin Guşă, care a vorbit şi despre modul în care Trump va încerca să diminueze drepturile minorităţilor din Statele Unite ale Americii.

"America din timpul lui Donald Trump va fi o Americă scindată, aşa cum au arătat manifestaţiile de stradă, care se vor înmulţi. Va fi o Americă ce nu va considera că mai este foarte prestigioasă tocmai din pricina preşedintelui pe care îl are şi va fi o Americă ce va cunoaşte mişcări de stradă turbulente, care vor fi împotriva preşedintelui tocmai pentru că americanii consideră, o parte dintre ei, că n-ar putea să fie bine reprezentaţi de către un preşedinte ca Donald Trump. Detaliu deloc lipsit de semnificaţie, că doamna Hillary Clinton a obţinut cu 3 milioane de voturi mai mult decât Trump, este unul care va alimenta toată retorica şi toată argumentaţia anti-Trump din următoarea perioadă. Un al doilea element important din această retorică vor fi drepturile minorităţilor. Minorităţile sexuale, minorităţile lingvistice, minorităţile religioase au fost favorizate în Statele Unite în ultimele decenii şi s-au obişnuit cu această stare şi au o mare putere. Donald Trump este un preşedinte care, dimpotrivă, o să diminueze la maximum aceste drepturi pe care minorităţile respective le au. Aţi văzut discursul despre islam. Deci, America e divizată, este începutul de mandat al lui Donald Trump. Nu percep mare pricepere la Donald Trump de a rezolva această mare problemă a naţiunii sale şi nici nu cred că-l preocupă faptul că n-a avut cuvinte de spus despre manifestaţiile, arestările de ieri, de la Washington şi din alte oraşe, ne arată că va ignora aceste lucruri până vor ajunge la un anumit nivel", a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a vorbit despre rolul determinant pe care l-a avut Rusia în succesul lui Donald Trump în alegeri.

"America, astăzi, fie că e vorba de America anti-Trump, fie că e vorba de America pro-Trump înţelege că Rusia, duşmanul ideologic şi geopolitic din ultimele multe decenii, a avut un rol important în a-l favoriza pe Donald Trump să ajungă preşedinte. Şi ăsta este un lucru care va afecta mult la mentalitatea americanilor. Hollywood-ul a construit în ultimii 50 de ani o ideologie în care Rusia este duşmanul Statelor Unite şi spionii ruşi se bat cu spionii americani", a zis Cozmin Guşă.

Apoi, consultanul politic a vorbit şi despre filmul "Snowden", după ce Alexandru Cumpănaşu a amintit că respectiva producţie de la Hollywood "a creat un film incredibil despre unul dintre cei mai mari trădători ai Americii, despre Snowden. Hollywood-ul a creat un film în care el apără drepturile americanilor, trădând, de fapt, statul american şi furnizând milioane de documente", a mai spus Cumpănaşu.

"Acest film a fost lipsit de succes de public. În rest, Hollywood-ul la nivelul vedetelor sale de seamă sunt într-o atitudine anti-Trump", a subliniat Cozmin Guşă, care reiterat ideea că America va fi sfâşiată de conflicte interne, după ce Donald Trump a ajuns la Casa Albă.

"America va fi sfâşiată între această tendinţă anti-Trump în plan intern şi acest mare semn de întrebare conform căruia Rusia ar fi avut un rol important în alegerea unui preşedinte popular, dar care nu serveşte neapărat interesele establishmentului de putere de acolo şi dacă ne gândim la atitudinea mass-media, pe care nu trebuie s-o neglijăm, împotriva lui Trump din timpul campaniei vom vedea şi ce se va putea întâmpla în continuare într-o ţară care va fi sfâşiată de conflicte. Şi, într-adevăr, Donald Trump aici are dreptate, America trebuie să se preocupe de problemele ei. Practic, asta este chintesenţa începutului de mandat al lui Trump. America se va ocupa de problemele ei, care odată cu instalarea lui Trump sunt probleme mari, şi probleme care reziduă din această lipsă între capitalul autohton şi altfel de interese. Până acuma, cei care sunt de partea lui Trump consideră că le-au ocultat tendinţele de a se îmbogăţi mai mult", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.