Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic taie avântul Opoziției în privința moțiunii de cenzură: 'Vor rămâne cu buzele umflate'

Inquam Photos / Octav Ganea
pnl usr motiune

Stelian Tănase nu dă nicio șansă moțiunii de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Tudose. Analistul politic crede că aceasta va fi respinsă fără probleme de majoritatea parlamentară.

"Nu prea bagă nimeni în seamă loțiunea pe centură menită să dreagă busuiocul cu TIR-iștii de la PSD. Vineri a fost depusă, azi va fi citită în Parlament. Mass-media și capul de locuitor nu se sinchisesc. Liberalii plus USR și PMP încearcă o moțiune de cenzură. De ce nu? E ca un foc de artificii, multă distracție. Tenorii și divele din Parlament vor apărea vorbind de la tribună, pe la televiziuni, live. Acesta e principalul cistig al aleșilor. Mai află lumea de ei. Se vor vedea la tv, dar ii vor vedea si băcanii din colț, coafezele, rudele și votanții.

Citește și: Olguța Vasilescu, făcută 'PRAF' de un europarlamentar PSD, după atacul ministrului Muncii la adresa lui Sorin Moisă: 'Depășește capacitatea de înțelegere...'

Raportul de forțe este net în favoarea PSD&ALDE chiar dacă aritmetic lucrurile sunt ceva mai complicate. Deocamdată majoritatea parlamentară oferă fotolii confortabile pentru cîteva sute de funduri puturoase, românești. Speranța că unii ticăloși și nemernici își vor trăda interesul (citește PSD) ca să treacă în tabăra adversă din rațiuni de adevăr și morală este egală cu zero.

Trădarea survine numai cind respectivul are ceva de cîștigat. O moșie, o afacere, posturi grase pentru el și familie. Astea toate se află de la o vreme în mîinile hrăpărețe ale lui Dragnea&Co. Deci tovarășii vor sta fff cuminți în fotolii. Azi PNL plus cosemnatarii moțiunii nu oferă nimic. Poate prin 2020, dar pînă atunci mai e mult timp. Așa că nu trageți vreo nădejde. Tot PSD&ALDE rămîn la putere după votul din Parlament. Iată cum sunt ele distribuite – PSD: 153+67=220 /PNL: 69+29=98 / USR: 29+13=42 / UDMR: 21+9=30 /PMP: 16+8=24 /ALDE: 14+9=23 / Minoritati: 18 / Neafiliati: 11

La ce bun așadar moțiunea de cenzură, fără nicio șansă reală de răsturna guvernul Tudose? E intîi un exercițiu de imaginație înainte de a fi unul de imagine. Vrea să zică – Nu va mirați, Opoziția nu a murit ! Dreapta va înlocui stînga la guvernare, aveți puțintică răbdare! Apoi e ceva care seamănă cu o sfadă la colțul străzii între șefii de bandă din cartier. Vrea să zică de data asta că brava Opoziție miluită are spirit combativ! E și un memento! Se marchează aberațiile numite revoluția fiscală și reforma justiției. Să nu ziceti că nu v-am zis! vrea să spună de fapt Ludovic Orban cu gindul la campania electorală. E just, puterea trebuie criticată cu toate prilejurile, obligată să se explice, silită să decarteze. Impinsă în colțul ringului, martelată, obligată să treacă în defensivă. PSD&ALDE au benchetuit prea mult, basta, ajunge.

Citește și: Finanţiştii britanici anunţă DEZASTRUL în România: Reformele Guvernului reduc semnificativ pensiile pentru 7 MILIOANE de angajaţi

Sigur că există și argumentul antonpannesc – Dacă nema potirința cemai chichirez gîlceavă!? Adică ce te bagi mă musiu dacă nu te ține portofelul!? E clar că majoritatea parlamentară nu se va sfărîma, cum speră liberalii. Stînga nu va avea nicio problemă să respingă moțiunea de cenzură. PNL-istii & aliații vor rămîne cu buzele umflate. Așa e la război, nu poate să cîștige toată lumea. Cine poate oase roade, cine nu, nici carne macră! De data asta PSD va ieși la suprafață ca păduchele pe frunte la vreme de tifos.

Ce va rămîne din moțiunea de toamnă (Nicio sesiune fara motiune! lansa PNL în anii 90 ) este simplul fapt că liberalii ( care se intrec în blaturi prin comisiile Parlamentului cu pesediștii, cu care cad mai mereu la pace ) vor să ne amintească totuși că sunt cel mai important partid al Opoziției. Partidul se trezește din pumni, cumva. PNL vrea să arate pisica neagră spre majoritatea parlamentară. O pisică nu prea în forma, cam leșinată și care nu zgîriie chiar dacă miaună uneori.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.