Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un argentinian printre deţinuţii care vor lua parte la ritualul de spălare a picioarelor al Papei

instagram
papa francisc

Papa Francisc va spăla joi picioarele a 12 deţinuţi de la penitenciarul Paliano, din provincia de Frosinone, la 60 de kilometri distanţă de Roma, printre care se află şi un compatriot argentinian, relatează EFE. Biroul de presă al Vaticanului a comunicat că vizita va avea un caracter privat şi fără camere de filmare la acest penitenciar unde papa va oficia de asemenea mesa "Coena Domini" din Joia Mare şi tradiţionalul ritual de spălare a picioarelor, la fel cum a făcut Iisus la Ultima Cină, potrivit tradiţiei catolice.

Printre cei 12 deţinuţi care vor lua parte la ritual se numără trei femei, un musulman care se va converti la creştinism în iunie după ce va primi Sfântul Botez, un argentinian şi un albanez, restul fiind italieni. Între ei se află şi doi condamnaţi la închisoare pe viaţă, în timp ce restul ispăşesc o condamnare între 2019 şi 2073, potrivit biroului de presă al Vaticanului. Penitenciarul Paliano se află în provincia Frosinone, din regiunea Lazio, şi se prevede ca papa să ajungă aici în jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT).

Penitenciarul numără 70 de deţinuţi şi este rezervat mai ales colaboratorilor justiţiei, oferind numeroase cursuri de pregătire profesională precum laboratoare de patiserie, sau pizzerie şi chiar o zonă dedicată agriculturii. În penitenciar se află şi un grup de 50 foşti mafioţi ("pentiti") care ispăşesc condamnări ce au fost reduse datorită colaborării lor cu justiţia italiană, conform Agerpres.

De la începerea pontificatului său, papa Francisc a decis să mute acest ritual în afara zidurilor Vaticanului. În 2013, el a vizitat un centru de detenţie pentru minori, în anul următor s-a dus la un centru pentru persoane bolnave şi cu handicap, iar anul trecut a vizitat un centru de adăpost pentru refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.