Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat, arestat în Suedia pentru spionarea unor refugiaţi tibetani

catuse

Un bărbat a fost arestat în Suedia, fiind acuzat de spionarea unor refugiaţi tibetani în beneficiul unei puteri străine al cărei nume nu a fost dezvăluit, a anunţat luni serviciul de informaţii suedez (SAPO), relatează AFP. 'Bărbatul arestat este suspectat că a strâns ilegal informaţii privind membrii comunităţii tibetane din Suedia, la cererea unei alte ţări', a afirmat SAPO într-un comunicat. 'Această informaţie a fost transmisă unor ofiţeri ai serviciilor de informaţii care lucrează pentru o putere străină', se arată în comunicat.

SAPO nu a dorit să dezvăluie identitatea şi nici cetăţenia suspectului şi nici să indice pentru cine şi unde lucra acesta în Suedia. Contactat de AFP pentru a confirma dacă ţara în cauză este China, care controlează Tibetul din anii '50, un purtător de cuvânt al SAPO, Simon Bynert, nu a dorit să răspundă referindu-se la 'secretul anchetei preliminare'.

Beijingul consideră Tibetul ca o parte inalienabilă a Chinei de la anexarea sa, în 1951. Potrivit agenţiei de presă suedeze TT, bărbatul arestat trăieşte în Suedia de mai mulţi ani. Potrivit responsabilului organizaţiei tibetane în Suedia ('Tibetan Community in Sweden'), Nyima Sherlhokangsar, 130 de tibetani locuiesc în Suedia, conform Agerpres.

Deseori spionarea refugiaţilor vizează să-i împiedice pe aceştia să critice regimul în ţara lor natală. Unele guverne îi supraveghează de asemenea pentru a identifica cine a fugit, de ce, unde locuiesc sau pentru a exercita presiuni asupra membrilor familiilor lor rămase în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.