Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un Brexit dur ar fi o greşeală, consideră ambasadorul SUA pe lângă UE

pixabay.com
brexit

Încurajarea unei ieşiri fără compromisuri a Marii Britanii din Uniunea Europeană - aşa-numitul Brexit "dur" - ar fi o greşeală, a estimat miercuri ambasadorul american pe lângă UE, Anthony Gardner, în cadrul unui interviu acordat agenţiei France Presse. "Ar fi o mare greşeală dacă Marea Britanie ar fi încurajată să recurgă la un Brexit dur", a spus Gardner, al cărui mandat e pe cale să se încheie, după trei ani în funcţia de ambasador. "O ieşire tumultuoasă din UE, fără o perioadă de tranziţie consistentă, ar fi un factor perturbator şi, pentru companiile americane, o greşeală uriaşă", a completat diplomatul american la Strasbourg, în cadrul ultimei sale vizite la Parlamentul European în calitate de ambasador al SUA pe lângă UE.

Susţinător declarat al proiectului european, Anthony Gardner şi-a exprimat speranţa că viitoarea administraţie americană nu va transmite un mesaj favorabil unui Brexit dur. "Mesajul meu pentru administraţia Trump va fi acesta: există şi un alt punct de vedere în afară de cel britanic. UE are preocupări legitime în ce priveşte aceste negocieri, în special într-un an în care vor avea loc alegeri şi nimeni nu îşi permite să îi asigure un acord mai bun unei ţări care pleacă, în detrimentul unei ţari care rămâne în UE", a explicat ambasadorul SUA, făcând referire în special la alegerile care au loc în 2017 în Franţa şi Germania, conform Agerpres.

Diplomatul american a mai declarat că Statele Unite nu trebuie "să privilegieze relaţiile cu anumite ţări (...) ignorând UE şi instituţiile UE".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.