Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Lebada neagra" pentru Hillary Clinton - Investigatia FBI...

Clinton

Alegerile din SUA pareau a intra pe un fagas normal dupa cresterea avansului lui Clinton in fata lui Donald Duck ...

In ultima saptamana au aparut o serie de acuzatii reciproce despre implicarea Rusiei in alegerile din SUA. Pe fondul acestor acuzatii o institutie importanta a statutului american vine acum cu ceea ce poate fi Lebada Neagra pentru doamna Clinton. Plecand de la o axioma, si anume ca FBI  nu este vanduta rusilor, FBI decide redeshiderea dosarului privind comunicarile private ale lui Clinton in numele statului american. Astfel nu pot decat sa ma gandesc ca Biroul Federal de Investigatii din SUA da o lovitura extrem de puternica in mijlocul alegerilor.

Acest lucru se intampla deoarece in SUA, oamenii nu s-au obisnuit inca cu retineri sau cercetari ... acolo investigatia unei institutii este situata de catre americanii de rand deasupra oricarei banuieli.

Cu toate acestea imi vine greu sa cred in ipoteza conform careia Clovnul National este preferat de "sistem" in fata lui Clinton. Donald Duck doar ce a mai aruncat o grozavie, respectiv "Inceperea celui de al treilea razboi mondial". Astfel nu as vedea posibilitatea ca Trump sa poata fi sustinut de institutiile - care tin statul american puternic - pentru a ajunge la Casa Alba fara camasa de forta sau calus ...

Mai degraba, mie mi se pare ca aceasta investigatie subita este menita sa protejeze statul american de surprizele ce pot aparea din multitudinea de mesaje ale lui Clinton in comunicarea sa cu diversi lideri ai lumii ...

Un presedinte al SUA, despre care ar aparea dupa alegeri mailuri secretizate sau nu (aici este doar pretextul investigatiei) prin care actiuni si politici confidentiale ale SUA ar fi devoalate, ar putea arunca lumea in aer. Deocamdata Clinton este doar un candidat, insa este datoria statului american sa prevada efectele si impactul asupra SUA in baza continutului acestor mailuri in perioada post alegeri ...

Nu mai am niciun dubiu ca aceste mailuri nu se afla doar la FBI, ci si la dusmanii SUA, iar continutul  lor prin imprudenta doamnei Clinton poate fi catastrofal pentru SUA ...

De exemplu, pentru a face un exercitiu absurd, sa presupunem ca unul din cei doi candidati ar fi corespondat cu Snowden sau ca operatiuni complexe ce au vizat interesele SUA de politica externa in diverse locuri de pe glob apar publice din comunicarile pe mail ale doamnei Clinton... o asemenea operatiune ar echivala cu demisia Presedintelui SUA si decredibilizarea politicii americane.

Asadar, ca sustinator al lui Clinton, ma vad nevoit sa citesc investigatia FBI nu doar in cheia simpla a bataliei pentru putere, ci mai degraba in efortul institutiilor americane de protejare a statului.

Insa, in acest caz nu pot sa nu ma intreb de ce au acceptat intrarea in cursa a doamnei Clinton - daca stiau (si cu cetitudine stiau) - sau a admiratorului declarat al lui Putin - Donald Clovnul - posibil Comandant Suprem?!?!

Ceea ce conteaza este ca SUA sa ramana consecventa angajamentelor din Europa de Est. Lumea devine un spatiu volatil si plin de incertitudine, insa pentru Romania este vitala mentinerea si intarirea colaborarii la nivelul armatei sau serviciilor cu cele americane, astfel incat oricine ajunge presedinte acesta sa nu poata schimba prin decizie politica angajamentele asumate fata de Romania.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.