Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat USR dă în judecată două televiziuni şi mai mulţi jurnalişti

ciocanel judecator

Unul dintre cei mai cunoscuţi candidaţi ai Uniunii Salvaţi România dă în judecată televiziunile B1 TV şi România TV, dar şi mai mulţi jurnalişti. Fostul jurnalist Mihai Goţiu, în prezent candidat USR Cluj la Senat, a anunţat acţiunea în instanţă după ce în presă a apărut o imagine cu o persoană care doarme pe plajă, alături de un PET de bere. Cei incriminaţi au susţinut că în imagine ar fi Goţiu, însă acesta neagă.

Vezi şi: ALERTĂ - Tragedia 'Colectiv' se repetă în SUA: Zeci de morţi şi dispăruţi/ VIDEO

"În urma manipulărilor grosolane din ultimele zile din presa locală și centrală, candidatul USR Cluj pentru funcția de senator Mihai Goțiu a decis să-i dea în judecată pe Liviu Alexa și Victor Lungu de la Ziar de Cluj, dar și alte instituții media care au preluat așa-zisele informații, fără să le verifice. Sub semnătura lui Liviu Alexa și sub titlul ”INCREDIBIL: “Guță”, Senatorul Peturilor de Timișoreana. USR Cluj ni-l propune pe Mihai Goțiu ca senator! Priviți poza ca să țineți minte ce votați!”, articolul prezenta o fotografie cu un tânăr care doarme pe nisip, lângă niște pet-uri goale de bere. Conform materialului, fotografia ar fi fost preluată de pe blogul unui alt jurnalist, Marius Ghilezan, dintr-o postare de acum doi ani", se arată în comunicat USR Cluj.

Vezi şi: Românii din Marea Britanie, UMILIŢI de celebrul prezentator Jeremy Clarkson/ FOTO

"Din punctul meu de vedere, asocierea (falsă) dintre tânărul care doarme pe nisip și persoana mea a fost făcută pentru a-mi cauza prejudicii în mod direct (să nu fiu votat) și îmi încalcă dreptul la demnitate, așa cum e prevăzut în art. 252 Cod Civil, fiind în același timp, și o încălcare a art. 30, alin. 6 din Constituție, care prevede că 'libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine'", mai spune Mihai Goțiu, care a adăugat că va da în judecată și instituțiile media (printre care B1 TV și România TV) care au preluat această manipulare grosolană fără să o verifice.

Vezi şi: Avocatul lui Dan Şova şi a lui Ovidiu Tender a fost ÎMPUŞCAT

"Cu un drum îl voi da în judecată și pe Victor Lungu, care tot pe Ziar de Cluj, a publicat în ultima lună o serie de articole care repetă minciuni și manipulări folosite și de ziariștii cianuriști. M-am consultat și cu avocatul și prietenul Eckstein-Kovacs Peter, care mi-a confirmat că am toate șansele să câștig", a precizat candidatul USR de la Cluj.

Vezi şi: Vasile Dîncu pune diagnosticul clasei politice: 'Aceste alegeri vor arăta...'

"Mizeria cu fotografia are ca scop să facă digerabile alte manipulări din articol, legate de nu-ș ce bani primiți de la Soroș prin SAR într-o perioadă în care eu n-aveam nicio legătură cu SAR! Faptul că se coboară până acolo încât să se lege până și de faptul că în copilărie mi se spunea Guță (pe când actuala vedetă nici nu gângurea) arată însă cât de mare e disperarea unora că voi ajunge în Senat, iar acolo voi avea mult mai multe resurse pentru a ancheta hoțiile lor", a mai spus Mihai Goțiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.