Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru președinte, aflat la 92 de ani, lovește din nou: A oferit 300 de vaci ca ajutor financiar

Preşedintele Republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, a oferit 300 de vaci Uniunii Africane (UA) pentru a ajuta organizaţia să devină mai independentă financiar, a declarat vineri un deputat zimbabwian.

"Preşedintele a donat 300 de bovine Fundaţiei Uniunii Africane în urma unei promisiuni pe care a făcut-o anul trecut când era preşedinte" al organizaţiei, a declarat pentru AFP Kindness Paradza, preşedintele Comisiei de Afaceri Externe din Parlament.

Citește și: Surpriză: Cu ce personaj important s-a iubit senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

"UA va decide ce va face cu ele", a adăugat deputatul, precizând că este vorba de contribuţia preşedintelui pentru Fundaţia UA, al cărei obiectiv este de a promova independenţa financiară a organizaţiei.

Donaţia survine în contextul în care un sfert din populaţia Republicii Zimbabwe este în situaţie de insecuritate alimentară, iar Guvernul a declarat stare de catastrofă naturală în mai multe regiuni din cauza secetei.

Citește și: Google face revoluție: Lansează propriul Whatsapp

Donaţia vitelor, care se află la Karoi, orăşel situat la nord-vest de capitala Harare, a fost consfinţită joi în cadrul unei ceremonii la biroul lui Robert Mugabe, la care a participat vicepreşedintele UA Erastus Mwencha.

Robert Mugabe, care a asigurat preşedinţia rotativă a UA până la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat că îşi doreşte ca această donaţie "să joace un rol (...) pentru ca fundaţia să poată continua".

Citește și: VIDEO ȘOCANT Șoferul unui tir calcă un om, se dă jos și îl lasă pe o bordură

"M-a frapat că nimeni nu s-a gândit să facă o donaţie sub formă de vite către UA. Şi din moment ce noi suntem un popor de crescători de animale, de ce nu am face o donaţie pentru UA sub formă de vite?" a declarat el pentru Herald, cotidian pro-guvernamental.

Uniunea Africană i-a mulţumit lui Mugabe într-un mesaj pe Twitter, salutând "leadership-ul său excepţional, care arată capacitatea africanilor de a finanţa dezvoltarea Africii".

Pe parcursul anului cât s-a aflat la conducerea UA, Robert Mugabe, 92 de ani, a deplâns dependenţa organizaţiei panafricane de finanţarea externă, scrie agerpres.ro

Citește și: VIDEO Ea e profesoara de religie care a câștigat Miss Germania pentru prima dată în istorie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.