Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru senator PSD, fost ministru, îl DISTRUGE pe premierul Sorin Grindeanu

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, a afirmat luni că ar fi dorit să vadă în buget "măsuri mai îndrăzneţe pentru zona de economie", afirmând că acestea 'aduc după aceea acel venit pe care îl aştepţi'.

"Sunt mai mult discuţii aici. Eu am mers pe acea idee de a depăşi acel deficit care se ducea mult mai sus decât ne-am asumat ca ţară. Şi s-a dovedit că a fost o abordare corectă. Acum, orice risc de deficit pe care îl poţi asuma dacă e se duce strict pe chestiuni care să-ţi aducă bugetul de stat, adică în special pentru partea de investiţii. Pentru că altfel riscul este unul foarte mare. (...) România are o şansă foarte, foarte bună, este important să fim conştienţi că putem profita de situaţia din jurul nostru, dar repet, cu măsuri cu adevărat pentru economie. Eu am o abordare mai deschisă, nu spun vizavi de riscuri, dar eu aş fi vrut să văd în acest buget măsuri mai îndrăzneţe pentru zona de economie, pentru că astea sunt cele care aduc după aceea acel venit pe care îl aştepţi", a declarat Teodorovici la Palatul Parlamentului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

În opinia sa, este bine că premierul şi actualul ministru al Finanţelor au posibilitatea de a discuta pe marginea bugetului cu şeful statului, posibilitate pe care el nu a avut-o.

"Este bine că se bucură domnul Grindeanu de o astfel de solicitare şi de discuţii cu domnul preşedinte. Eu nu am avut această posibilitate până am aprobat Codul Fiscal. Presupun că e o discuţie pentru clarificarea înainte de promulgarea bugetului pe 2017. Nu cred că va fi o astfel de decizie (n.r. - ca preşedintele să nu promulge bugetul). Totuşi e vorba de bugetul ţării Probabil că doreşte mai multe asigurări vizavi de ce va urma în 2017. Să nu uităm totuşi că va fi şi o rectificare la jumătatea anului, adică se mai pot lua atunci măsuri care să facă astfel încât, până la final de an, România să nu treacă de 3%", a adăugat senatorul.

Citește și: Fuma canabis, a renunțat la facultate și zicea că e Iisus Hristos: S-a aruncat de pe un coș de fum și a murit

El a arătat că şi-ar fi dorit "foarte mult" de la Curtea de Conturi să verifice anual "cum se încalcă voit pactul fiscal" adoptat de Parlament.

"Mi-aş fi dorit foarte mult ca cei de la Curtea de Conturi să verifice modul în care an de an se încalcă în mod voit acel pact fiscal, asumat de noi ca ţară în Parlament, adoptat un anumit deficit. Şi de fiecare dată noi, an de an, îl depăşim. Deci Curtea de Conturi ar trebui să revizuiască, să verifice modul în care guvernul la un anumit moment sau altul îşi asumă o astfel de depăşire şi care sunt măsurile sau pentru care măsuri acel guvern îşi asuma depăşirea în mod voit a acelui deficit. Cine ar fi de vină? Nu e vorba de nicio vină, e vorba de fiecare cum a gândit. De la ministru de finanţe la ministru de finanţe fiecare are o anumită filosofie şi de buget şi finanţe. Eu am văzut într-un anumit fel când eram ministru de finanţe, n-am dat greş şi cifrele o confirmă, dar fiecare cum gândeşte", a arătat Teodorovici.

Citește și: Este România următoarea țintă a Moscovei? Amănunte înspăimântătoare

Mai mult, el consideră că Raportul Comisiei Europene va fi unul critic.

"N-am văzut încă raportul, dar presupun că acolo vor fi prevederi care vor spune că se va depăşi deficitul de 3 % şi probabil că vor declanşa, aşa este regula Comisiei Europene, acel mecanism de monitorizare al deficitului excesiv. Probabil că aici vor face un pic de scandal, cel de la Comisia Europeană. (...) Nu e vorba de încredere, este vorba să iei în calcul toate elementele pe care le poţi avea ca şi guvern, adică şi structurile tale interne, ale statului, dar şi cele internaţionale - Comisia Europeană, Banca Mondială, ş.a.m.d. (...) România poate şi peste 5,2 %, dar în anumite condiţii", a menţionat senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.