Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean rus, arestat pentru pregătirea unui atentat la o bază militară din sudul Turciei

turcia

Autorităţile turce au arestat un cetăţean rus, presupus membru al grupării Statul Islamic (SI), care pregătea un atac asupra unei baze militare din sudul Turciei, a informat joi agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Renat Bakiev a încercat să obţină o dronă pentru a ataca fie baza militară de la Incirlik, din sudul Turciei, fie un avion de acolo, a informat Anadolu, citând un comunicat al autorităţilor turce. 

Agenţia precizează că suspectul a cerut Statului Islamic, prin aplicaţia de mesagerie criptată Telegram, să-i furnizeze 2.800 de lire turceşti (circa 800 de dolari) pentru a pregăti acest atac. 

Baza Incirlik, situată aproape de graniţa cu Siria, este folosită de coaliţia internaţională condusă de SUA pentru operaţiunile sale împotriva grupării SI. 

Bakiev, care a recunoscut că este membru al organizaţiei jihadiste, intenţiona de asemenea să atace comunitatea alevi, o minoritate musulmană progresistă, adaugă Anadolu. 

În ultimii doi ani, Turcia a fost ţinta a numeroase atentate atribuite sau revendicate de SI. Ultimul, comis asupra unei discoteci din Istanbul în noaptea de Anul Nou, s-a soldat cu moartea a 39 de persoane. De atunci, jihadiştii nu au mai comis niciun atac pe teritoriul turc, însă autorităţile reţin cu regularitate presupuşi "terorişti".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.