Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier militar rus, ucis în Siria

siria bombardamente

Un consilier militar rus a fost ucis în Siria de un lunetist în cursul unui atac al rebelilor asupra unei unităţi siriene, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţiile ruse presă, scrie AFP relatează agerpres.

Locotenent-colonelul Aleksei Bucelnikov făcea parte dintr-un grup de instructori militari ruşi având ca misiune să antreneze o unitate de artilerie a forţelor siriene, potrivit ministerului. 

"În timpul antrenamentului, unitatea a fost căzut ţintă tirului lunetiştilor rebeli. Locotenent-colonelul Aleksei Bucelnikov a fost rănit mortal", a precizat armata rusă. 

Decesul ridică la 31 numărul soldaţilor ruşi căzuţi în misiuni de luptă în Siria, potrivit datelor comunicate de Ministerul Apărării. Un alt soldat s-a sinucis în cursul primei luni a intervenţiei Rusiei în Siria, în toamna lui 2015. 

În aprilie, doi soldaţi ruşi care lucrau ca instructori ai armatei siriene au fost ucişi de tirul unui obuz, un alt consilier militar pierzându-şi viaţa într-un atac al rebelilor împotriva unei baze militare siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.