Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consultant politic APRINDE scandalul momentului în România: 'Votul CSM ne arată magnitudinea luptei din Justiţie'

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat, la Realitatea TV, că votul pe care Consiliul Superior al Magistraturii l-a acordat astăzi pe legile Justiţiei ne arată magnitudinea luptei din Justiţie.

"Acest scor arată marele lupte dintr-un domeniu foarte important al vieţii noatre publice care nu s-a asanat. Acolo nu se discută pe principii, despre reformarea sistemul de justiţie, acolo se discută care pe care, iar acest vor nu ar trebui să bucure pe nimeni pentru că clasa politică a trecut în nemunărate rânduri unele foarte importante peste un aviz negativ al CSM luat în unanimitate, nu aşa", a precizat acesta, adăugând că majoritatea politică nu se va împiedica de acest aviz negativ consultativ.

Citește și: Un consultant politic dezvăluie de ce 'nu se mai împiedică' Dragnea de Ambasada SUA: 'E prea multă minciună, sunt prea multe interese'

"Deci nu este o victorie, nici măcar una simbolică, pentru că majoritatea parlamentară va folosi acest scor de 8 la 10 tocmai pentru ca să apară că au dreptate, că treaba e paritară, dar că ei îşi asumă să schimbe legile justiţiei pentru că au mandat din partea alegătorilor. Însă, ne indică cu precizie un lucru: magnitudinea luptei din interiorul justiţiei şi atenţie, nu vorbim despre principii, vorbim despre tabere, care contra care", a detaliat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai spus că acest lucru face ca imaginea statului român să devină una a unui stat eşuat atunci când analizăm corectitudinea actualui de justiţie care trebuie să se facă în baze legilor şi a cutumelor şi nu în baza războaiele de moment.

De asemenea, consultantul politic a afirmat că lupta politică nu rezolvă nicidecum problema şi că rămânem în continuare cantonaţi în aceeaşi dilemă. De asemenea, acesta a precizat că declaraţia făcută de ambasadorul Statele Unite, Hans Klemm, "pare un amestec" din partea cuiva care dictează.

"Aceste faze de război politic, ele sunt interesante, fac parte din decorul fiecărei zile, numai că nu vor rezolva nicicum problema. Rămânem, în continuare cantonaţi în această dilemă: cui să i se dea dreptate de către români, pentru că fiecare foloseşte arsenalul din dotare. Sigur că mesajul preşedintelui Iohannis este unul foarte corect, referitor la corupţie, la justiţie. Însă atât timp cât nu se judecă excesele din justiţie, excesele unor oameni din justiţie , acest mesaj este la rândul lui atacabil. Pe partea cealaltă, la domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu este doar teatru de victimizare în condiţiile în care au dosare groase", a explicat Cozmin Guşă, adăugând că nu se antepronunţă însă aceşti lideri politici atât de bogaţi nu au putut să se îmbogăţească nicicum în mod naturale, ci şi-au folosit tot armamentul din dotare, de la colegii de partid, până la familie pentru ca să poate genera suficient profit.

Citește și: Comisia Europeană publică cifrele DEZASTRULUI prevestit de Victor Ponta

"Bătaia politică nu este o soluţie, nu duce la nimic bun. Avantajul celor care se baricadează în Parlament este că au primit un vot din partea populaţiei şi asta îi legitimează pe ei să reziste în condiţiile în continuare şi să compare mereu oamenii ieşiţi în stradă cu numărul de votanţi al dânşilor care a fost foarte mare", a explicat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că are toată simpatia pentru Hans Klemm, însă tipul de mesaj pe care l-a transmis nu face bine în acest moment.

"Pare un amestec, dar nu un amestec din partea unui partener ci din partea cuiva care dictează pentru că pe mandatele lui Barack Obama Statele Unite au fost foarte dezinteresate de România, de la lipsa de investiţii directe la neacordarea posibilităţii de intrare în SUA fără viză de care alte state beneficiează, alte ţări mult mai puţin fidele decât am fost noi", a explicat acesta, adăugând că nu duce duce niciunde această discuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.