Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut actor american a încetat din viață: Era cunoscut drept un mare activist pentru drepturile omului - VIDEO

lumanare doliu

Actorul de comedie Dick Gregory, care s-a implicat activ în mişcarea pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite în anii '60, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunţat fiul său pe reţelele de socializare sâmbătă, informează Reuters.

"Familia Gregory anunţă, cu enormă tristeţe, că tatăl lor, legendarul actor de comedie şi activist pentru drepturile civile, Dick Gregory, ne-a părăsit în seara aceasta, în Washington", a scris Christian, fiul actorului, pe Instagram.

Citește și: Președintele FRT, dezvăluiri despre atitudinea Simonei Halep: Elogii la adresa româncei, după calificarea în finala de la Cincinnati

Născut în oraşul St. Louis, Missouri, Gregory a obţinut primul succes în stand-up comedy când Hugh Hefner, fondatorul Playboy, i-a văzut spectacolul şi l-a angajat în clubul său de noapte, la începutul anilor '60.

Textele comice ale lui Gregory atacau prejudecăţile rasiale, iar din acest punct de vedere, a devenit un exemplu şi pentru alţi artişti de culoare. A lansat mai multe albume umoristice şi a participat la emisiuni de televiziune, anunță Agerpres.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul regizorului Roman Polanski, acuzat de sex cu o minoră: Decizie ȘOC a unui judecător american

În timpul demonstraţiilor pentru drepturi civile la care a luat parte, s-a împrietenit cu Martin Luther King Jr. În timpul unui protest din 1963, Gregory a fost arestat în Birmingham, Alabama.

La începutul anilor '70, Gregory a părăsit scena comediei stand-up pentru a se implica mai mult în activismul politic, iar în anii '80 a început să promoveze alimentaţia sănătoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.