Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un depozit rusesc cu 20.000 de tone de muniție, miza militară din Transnistria. Oficialii moldoveni nu au fost primiți în inspecții de peste un deceniu

Twitter
munitie

Un depozit din Cobasna, cel mai mare al armatei ruse din toată Europa de Est, este o miză în actualul conflict din Ucraina dat fiind consumul de muniție al celor două armate beligerante.

Rusia are o mare miză militară în Transnistria: depozitul uriaș de muniție și armament de la Cobasna, localitate din Transnistria aflată la granița cu Ucraina.

Federația Rusă a indicat că orice atac asupra regiunii separatiste nerecunoscute Transnistria este echivalent cu un atac asupra sa. Cobasna se află în apropiere de granița cu Ucraina și la circa 120 de kilometri de Chișinău.

În depozitul de la Cobasna sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniții. E vorba, în principal, de obuze de artilerie și gloanțe, dar și de arme semiautomate.

În afara armatei ruse, nimeni nu cunoaște exact conținutul depozitului, pentru că oficialii moldoveni și cei ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu au mai fost primiți în inspecții de peste un deceniu.

Potrivit datelor Ministerului Apărării al Federației Ruse, depozitul nu adăpostește muniții de distrugere în masă, precum arme chimice.

Depozitul de la Cobasna este păzit de Grupul Operativ al Trupelor Ruse. GOTR este comandat de ofițeri ruși, dar militarii sunt recruți transnistreni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.