Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat dă de pământ cu Dacian Cioloş: Ce i se reproşează premierului

dacian ciolos guvern

Dacian Cioloş e hăituit din toate părţile. Deputatul PSD, Sorin Iacoban îl face praf pe premier într-o scrisoare deschisă. Acesta îi reproşează premierului modul in care a decis, impreuna cu guvernul tehnocrat, sa modifice legea in vederea diminuarii sporurilor de care beneficiaza militarii, politistii si functionarii publici cu statut special.

Citeşte şi: Ion Cristoiu îl avertizează pe Klaus Iohannis: 'E o urgenţă de interes naţional'

Iata, mai jos, continutul scrisorii.

"Stimate domnule Prim-Ministru al Romaniei,

Populatia Romaniei a privit cu incredere investitura unui Guvern de tehnocrati, Guvern care ar fi trebuit sa repare din greselile facute de actuala clasa politica. Una din greselile despre care tocmai am amintit a fost tratarea cu dispret a situatiei pensionarilor militari care, in intervalul 2010 - 2012 au fost supusi unor avalanse de recalculari ale drepturilor lor legitime, unii dintre ei platind cu viata aceasta situatie de incertitudine sociala. Nu putem sa uitam cazul pensionarului militar care a decedat scriindu-i Presedintelui Romaniei si solicitandu-i, nimic altceva decat, respect. Actuala situatie geo-politica din zona Marii Negre reclama atentie sporita pentru Romania. Dupa cum vedeti, in Republica Moldova, suntem in iminenta punerii in aplicare a teoriei razboiului hibrid, concept patentat si verificat de Rusia si in alte zone in care a dorit sa isi intareasca pozitia.

Citeşte şi: Liberalii nu se lasă: Cum vor să forţeze schimbarea legii alegerilor locale / VIDEO

In aceasta situatie in care, in Republica Moldova, criza politica este pe cale sa faca implozie, in situatia in care Europa, aproape a picat examenul in materia crizei refugiatilor manifestand dificultati si fata de intensificarea activitatilor teroriste, Romania s-a gandit sa "chinuie" , din nou, categoria sociala a pensionarilor militari. Astfel, am luat la cunostinta, prin intermediul reprezentan?ilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) filiala Iasi, de nemultumirile membrilor acestei asociatii cu privire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016. In fond, nu este altceva decat un nou rationament de calcul pentru pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, rationament care ar scoate din baza de calcul, sporurile si alte drepturi banesti cuvenite, gratificatii care pana in momentul aparitiei acestui act normativ erau adunate la salariile lunare brute, generand astfel pensii mai mari. Cu alte cuvinte, intelegem ca teoria drepturilor castigate este optionala pentru Romania,. Am fi putut intelege, desi este aproape imposibil de inteles, o astfel de masura, daca aceasta ar fi fost luata de un Guvern politic, insa nu pricepem de ce un Guvern tehnocrat apeleaza la astfel de practici, specifice mai mult rafuielilor politice.

Citeşte şi: Noi deconspirări de agenţi secreți: Cine face dezvăluiri şi cine e ţinta

Aspectul normativ criticat era reglementat corect de Legea 223/2015 care a fost insa paralizata de prevederile ordonantei mentionate. Precizam ca Legea 223/2015 a fost promulgata de Presedintele Romaniei, deci a trecut cu bine de controlul de constitutionalitate astfel incat nu intelegem de ce Guvernul doreste sa lipseasca de efecte un astfel de act normativ printr-un alt act normativ ierarhic inferior? Intr-un stat civilizat, pensionarii nu se regasesc in strada, protestand pentru respectarea unui act normativ aflat in vigoare. De fapt, ceea ce cer Sindicatele Cadrelor Militare Disponibilizate nu este altceva decat respectarea unei legi promulgate in anul 2015. Am ajuns in situatia in care in Romania nu se mai protesteaza pentru noi privilegii, pentru mariri de salarii, pentru masuri in plus de protectie sociala, ci pentru respectarea legii. Domnule Prim–Ministru Dacian Ciolos, nu trebuie sa uitam ca in aceasta situatie de presiune de la granita Romaniei, pensionarii militari pot reprezenta garantia apararii suveranitatii nationale. Avand in vedere toate cele precizate, va rugam sa va exprimati un punct de vedere public cu privire la efectele OUG 57/2015, iar in masura in care se confirma faptul ca acest act normativ are prevederi mai putin favorabile decat dispozitiile Legii 223/2015, va rugam sa reanalizati politica Guvernului fata de pensionarii militari si sa lasati Legea 223/2015 sa isi produca efectele juridice proprii"", spune deputatul.

Citeşte şi: Miliardarul care a ajuns la capătul puterilor după gratii: 'Mă pot şi împuşca'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.