Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat olandez va fi judecat pentru incitare la ură

justitie

Parchetul olandez a anuntat joi ca deputatul Geert Wilders, un oponent al islamului, va fi judecat pentru "incitare la ura", dupa ce a creat în martie o polemica dura declarând ca vrea "mai putini marocani" în Olanda, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Politicienii pot merge departe în declaratiiilor lor, multumita libertatii de exprimare, dar aceasta libertate se opreste la interdictia de a discrimina", a anuntat parchetul într-un comunicat, subliniind ca nu a fost stabilita, înca, o data pentru audiere.
Geert Wilders i-a întrebat pe sustinatorii sai, într-un discurs sustinut într-o seara, dupa alegerile muncipale din martie, daca vor "mai multi sau mai putini marocani în orasele (lor) din Olanda".
"Mai putini! Mai putini! Mai putini!", au scandat ei. "Vom schimba lucrul acesta", le-a raspuns el.
Declaratiile au condus la izbucnirea unui scandal în tara, provocând atât un exod din rândul partidului populist pe care-l conduce, cât si un val de proteste fara precedent. Peste 6.400 de plângeri au fost depuse de catre cetateni si organizatii.
Cunoscut pentru formulele incendiare pe care le foloseste, Wilders a comparat, în trecut, Coranul cu Mein Kampf-ul lui Adolf Hitler si a catalogat islamul drept o "religie fascista".
Geert Wilders a fost achitat în 2011 pentru incitare la ura, judecatorii apreciind ca deputatul nu putea sa fie condamnat, deoarece criticile sale vizau islamul - o religie - si nu un un grup etnic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.