Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL îl desființează pe un viitor ministru al lui Dacian Cioloș: ”Are viziunea îngustă”

dacian ciolos

Dacian Cioloș are lista aproape definitivată cu miniștrii care vor face parte din echipa sa guvernamentală. Printre ei se află și Sorin Câmpeanu, actualul premier interimar, ministru al Educației în Guvernul Victor Ponta la propunerea ALDE. Însă, între liberali sunt multe voci care nu-l vor pe Câmpeanu în executivul Cioloș, confirmând astfel că premierul interimar e pe lista premierului desemnat. Deputatul PNL Radu Zlati îl desființează pe Câmpeanu, despre care spune că are viziunea îngustă și îi aduce numeroase acuze.

Citește și: Asta e cea mai căutată listă: Guvernul României a cerut, de la Facebook, acces la 70 de conturi

”Aflu, 'pe surse', că domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Naționale și actual premier interimar, ar fi în cărți pentru ocuparea în continuare a fotoliului din strada General Berthelot, schimbând guvernul ex-Ponta pe guvernul de tehnocrați al premierului desemnat Dacian Cioloș.

Faptul ar presupune că domnul Sorin Mihai Câmpeanu este, la rândul său, un tehnocrat. Din păcate, domnul Cîmpeanu a încetat demult să fie un tehnocrat, fără a reuși să devină un om politic, ci — cel mult, un politician.

Citește și: Dacian Cioloș face anunțul așteptat de toată lumea: ”O echipă solidă”

Domnul Cîmpeanu a încetat să fie un tehnocrat în momentul în care a început să facă acolade politicului, încercând să spele reputația premierului Ponta de acuzația de plagiat; ulterior, ajuns Ministru al Educației, și-a continuat opera de curățitor la postamentul de doctor în drept al șefului său direct, domnul Victor Viorel Ponta, girând rușinoasa ordonanță prin care, fapt unic în istoria legislativă a omenirii, se permitea ca o persoană să poată renunța la titlul doctoral. Deci nu cred în domnul Cîmpeanu ca tehnocrat, căci apartenența la această categorie ar însemna o neutralitate și obiectivitate pe care urmașul lui Spiru Haret și-a pierdut-o încă înainte de a deveni Ministru al Educației Naționale.

Citește și: SCANDAL uriaș în Justiție după eliberarea lui Cristian Popescu Piedone: Asta e hărțuire

Pe de altă parte, domnul Sorin Mihai Câmpeanu nu reușește a fi un om politic, căci acest statut, asumat deplin, înseamnă nu doar calitatea de membru al unui partid, ci și asumarea unei viziuni, a unei atitudini ideologice în fața mulțimii de probleme cărora, ca ministru, trebuie să le găsești o rezolvare. Or, domnul Ministru s-a dovedit un administrator relativ decent, cel puțin în comparație cu predecesorii săi, dar nu a reușit să ofere învățământului românesc dovada că are o imagine globală despre ce ar trebui făcut pe termen mediu său lung.

Citește și: CONTRA - OPINIE Dacian Cioloș, premier străin de România

Cu alte cuvinte, domnul Sorin Mihai Câmpeanu are, din păcate, viziunea îngustă a unui tehnocrat și versatilitatea unui politician, fără a avea corectitudinea tehnocratului și viziunea omului politic. Iată de ce domnul Ministru, dacă va fi pe lista guvernului Cioloș, nu va avea parte de votul meu în cadrul audierilor ce vor avea loc.”, e mesajul lui Radu Zlati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.