Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL le dă peste nas șefilor: Nu îmi retrag semnătura de pe legea pensiilor speciale

gorghiu blaga pnl

Cel putin unul dintre deputatii PNL care au semnat proiectul de lege pentru pensiile parlamentarilor nu-si va retrage semnatura. PNL a anuntat oficial ca nu sustine initiativa legislativa, iar Alina Gorghiu a recomandat parlamentarilor sa-si retraga semnaturile.

Citește și: LISTA rușinii: cine sunt cei 250 de parlamentari care vor pensii speciale

Deputatul PNL Radu Zlati a declarat ca nu va da curs recomandarii. ”Nu obisnuiesc sa-mi retrag sematurile de pe proiecte de lege”, a spus Zlati. Parlamentarul a refuzat sa faca alte comentarii, dupa decizia luata de partid, joi. Initial, Radu Zlati afirmase ca majoritatea tarilor europene au un sistem de pensii de serviciu pentru parlamentari. Principiul care sta la baza legii este corect, iar marimea, modul de colectare si finantare, ca si alte detalii pot fi amendate, in cursul dezbateriilor.

Peste 250 de parlamentari, din toate partidele, au semnat proiectul de lege. Doi senatori PNL, Sebastian Grapa si Viorel Grigoras, au declarat, deja, ca isi vor retrage semnaturile.

Proiectul a fost initiat de parlamentari PSD. Proiectul prevede ca, dupa incetarea mandatului, parlamentarul poate primi, la cerere, o indemnizatie corelata cu numarul de mandate si ultima indemnizatie lunara din timpul activitatii. In cazul unui parlamentar cu trei mandate, suma care se va adauga pensiei din sistemul public ar fi de circa 4000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.