Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD le-a pus gând rău șpăgarilor

mita

Un deputat PSD a depus la Parlament două proiecte de lege care majorează pedepsele prevăzute în Codul Penal pentru dare și luare de mită.

Conform deputatului PSD Andrei Valentin Sava, pragul inferior al pedepsei pentru luare de mita ar urma sa fie majorat cu un an (de la 3 la 4 ani), iar pragul superior cu doi (de la 10 la 12 ani). De asemenea, se prevede si marirea pedepsei pentru dare de mita (pana la 9 ani fata de 7) a celei prevazute pentru trafic de influenta – caz in care pedeapsa maxima ar ajunge tot la 9 ani (fata de 7).

SURSE - Mișcări de ultimă oră în Parlament

Ca argument in favoarea adoptarii modificarilor, Andrei Sava arata ca Romania se afla pe locul 58 in clasamentul statelor lumii la perceptia coruptiei in sectorul public si sustine ca majorarea pedepselor pentru dare si luare de mita ar contribui la ”inhibarea” amatorilor in domeniu.

Culmea este ca initiatorul proiectului este un social-democrat sadea, respectiv un membru al PSD – partid care se ”lauda” cu un presedinte condamnat definitiv si o garnitura intreaga de lideri centrali si locali agatati si ei de Justitie, notează enational.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.