Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat şochează: Să fie ţigani, nu rromi

manele

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat astăzi pe pagina sa de socializare (AICI) un sondaj în care își întreabă cititorii dacă sunt de acord ca denumirea pentru romi să revină la cea de ”țigani”. Motivul invocat de liderul naționalist este acela de a evita confuzia care se face în Europa între romi și români.

” Denumirea ”romilor” a fost întotdeauna cea de țigani, și așa este și în alte țări!”, își justifică Bogdan Diaconu inițiativa. Această propunere, care s-ar putea transforma într-un proiect de lege, așa cum a fost cazul și cu alte ”întrebări” puse de liderul PRU pe Facebook, va face cu siguranță valuri în spațiul public nu doar România, ci și în presa externă, unde orice dezbatere referitoare la romi dă naștere la controverse.

Liderul naționalist a mai fost în centrul presei internaționale pe tema romilor atunci când a criticat dur, în iulie 2014, expoziția tablourilor cu maneliști de la Muzeul Țăranului Român (AICI). Atacurile sale au fost taxate dur atunci mai ales de presa din Germania (AICI) care l-a acuzat pe actualul președinte PRU că nu respectă cultura romilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.