Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat ucrainian a fost arestat la Moscova

Un deputat al Radei ucrainene a afirmat duminică, într-un mesaj pe contul său de Facebook, că a fost arestat de poliţia rusă la Moscova, cu puţin timp înainte de începerea marşului în memoria opozantului Boris Nemţov, relatează AFP. 

''Poliţia m-a arestat (...) Eu nu scandam nici un slogan, nu purtam nici o pancartă, nici un drapel. M-au arestat pur şi simplu pentru un tricou. Acum, ei mă duc la un comisariat'', scrie deputatul ucrainean Alexei Gonciarenko pe Facebook. 

Mesajul este însoţit de o fotografie în care deputatul poartă un tricou cu imaginea lui Boris Nemţov şi cu inscripţia ''Eroii nu mor niciodată'', unul dintre sloganurile manifestaţiilor proocidentale ale Maidanului de la Kiev din iarna trecută.

content-image

Un al doilea mesaj, mai recent, arată o fotografie cu Gonciarenko într-o celulă, însoţită de un mesaj provenit de la serviciul său de presă: ''Nu mai avem nici un contact cu Alexei. La comisariat i-au luat telefonul''. 

Deputat în parlamentul ucrainean şi membru al blocului preşedintelui Petro Poroşenko, Alexei Gonciarenko venise în Rusia să participe la marşul în memoria lui Nemţov, asasinat vineri seara în apropiere de Kremlin. 

Potrivit televiziunii ruse Rossia 24, Gonciarenko va fi predat Comitetului rus de anchetă pentru a fi interogat în legătură cu un presupus rol al său într-un incendiu criminal la Odesa, unde peste 40 de persoane, în principal militanţi proruşi, au pierit arşi de vii pe 2 mai 2014, după confruntări cu militanţi proucraineni. 

Nici poliţia, nici Comitetul rus de anchetă nu au confirmat aceste informaţii.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.