Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dispozitiv de încărcare a gadget-urilor, la originea unui incident pe aeroportul din Istanbul

istanbul

Un incendiu de mici dimensiuni a avut loc joi pe aeroportul din Istanbul, după ce un pasager, care se îmbarca pentru un zbor cu destinaţia Marea Britanie, a aruncat furios un dispozitiv de încărcare a gadget-urilor, întrucât nu i s-a permis să transporte acest dispozitiv în cabină, relatează AFP. Pasagerul a refuzat să predea dispozitivul, a indicat pe contul său de Twitter compania TAV, operatorul aeroportului, precizând că pasagerul a fost indignat faţă de interdicţia de a transporta dispozitive electronice pe zborurile cu destinaţia Marea Britanie.

"În timpul disputei, el a aruncat bateria pe o suprafaţă dură şi aceasta a luat foc", a adăugat compania, asigurând că "nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului". TAV a reamintit că interdicţia la transportul de dispozitive electronice în cabină pe zborurile cu destinaţia Marea Britanie a fost impusă în luna martie şi este încă în vigoare.

Aeroportul a postat o serie de tweet-uri cu privire la acest incident după ce un pasager, care a fost martor la cele întâmplate, a relatat pe contul său de Twitter că o "mică explozie şi un incendiu" au avut loc în zona de îmbarcare pentru zborurile cu destinaţia SUA şi Marea Britanie. Pasagerul, care afirmă că incidentul s-a produs la "zece metri" de el, a postat o fotografie arătând fum în faţa uneia din porţile de îmbarcare.

În iunie 2016 pe aeroportul Ataturk a avut loc un atentat soldat cu 45 de morţi, atac comis de trei indivizi care au tras focuri de armă în mulţimea din holul aeroportului, înaintea de a-şi declanşa centurile explozive. Atacul respectiv nu a fost revendicat, dar Ankara l-a atribuit grupării jihadiste Statul Islamic. Interdicţia la transportul de laptopuri şi tablete în cabina avioanelor la zborurile cu destinaţia SUA, în vigoare din martie, a fost ridicată miercuri pentru avioanele Turkish Airlines, cu plecare din Istanbul. Această interdicţie vizează nouă companii aeriene provenind din zece aeroporturi internaţionale din ţări arabe şi Turcia, conform Agerpres. O interdicţie similară impusă de Marea Britanie, care vizează Turcia şi cinci ţări arabe, rămâne în vigoare pe aeroportul din Istanbul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.