Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dosar în care era implicat Klaus Iohannis a dispărut: A fost TOPIT/ DOCUMENTE

Se întâmplă multe lucruri ciudate în România. Pare că nu se mai termină scandalurile... Unul nou stă să apară la orizont și se referă la o repunere pe tapet a unei problema mai vechi referitoare la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Forum condus până acum câțiva ani chiar de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: SURSE - Când se va înscrie Dacian Cioloș în PNL

Vezi și: Cioloș: Îmi doresc ca un guvern liberal să continue ce am început

Este vorba de o chemare în judecată a Primăriei Sibiu de către FDGR prin care solicitau să fie recunoscuți ca și succesori de drept al Grupul Etnic German (considerată organizație nazistă) pentru a putea solicita și dobândi retrocedarea bunurilor care i-au fost confiscate acestuia de autoritățile comuniste. Judecătoria Sibiu le-a dat dreptate, iar primăria condusă atunci de șeful FDGR național la acea dată, Klaus Iohannis, nu a făcut recurs și decizia a rămas definitivă.

În 2016 senatorul ALDE, Cristiana Anghel, face o solicitare Judecătoriei Sibiu (aceasta la rândul ei Arhivelor Naționale - Sibiu) prin care cere o copie integrală a dosarului. Răspunsul este unul neașteptat - DOSARUL A FOST TOPIT! (documentele mai jos)

Vezi și: 'Frăția PDL-istă' controlează Internele. Ultima mișcare care arată că Blaga e încă șef

content-image

și Răspunsul de la Sibiu:

content-image

content-image

content-image

În data de 26 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local FDGR), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)” - AICI TOATĂ ACȚIUNEA ÎN INSTANȚĂ

O copie a deciziei instanței se poate găsi totoși - VEZI AICI

Ghiță, atac dur la Antena 3 și CTP

Un scandal care pare să nu se mai încheie pentru că senatorul ALDE are de gând să continue demersurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.