Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar are interzis accesul în Rusia până în 2019

Fostul ministru de externe al Letoniei, eurodeputatul leton Sandra Kalniete, a anuntat ca autoritatile ruse i-au refuzat intrarea in Rusia, in timp ce se afla pe Aeroportul Seremetievo din Moscova, din cauza pozitiei sale fata de situatia din Ucraina.Ea a precizat ca refuzul primit ar putea avea legatura cu activitatea sa politica si pozitia sa fata de criza din Ucraina, potrivit unui interviu acordat postului leton de televiziune "Utrenneaia panorama".

Potrivit Agentiei de presa DELFI, eurodeputatul a subliniat ca a aparat mereu interesele Ucrainei si s-a pronuntat impotriva "agresiunii rusesti".

Sandra Kalniete, care venise la Moscova pentru a lua parte la funeraliile opozantului rus Boris Nemtov, a fost retinuta luni pe Aeroportul Seremetievo din Moscova, si a fost anuntata ca are interzis accesul pe teritoriul Rusiei.

Consulul Letoniei la Moscova a precizat ca eurodeputatul din Letonia Sandra Kalniete va pleca cu urmatoarea cursa intrucat prezenta ei este nedorita in Rusia.

Sandra Kalniete a precizat ca: "Am fost informata ca orice tentativa a mea de a intra pe teritoriul Rusiei pana in anul 2019 va fi considerata drept infractiune penala".

MAE al Letoniei si-a exprimat nedumerirea fata de actiunile intreprinse de partea rusa. "Actiunile Rusiei nu contribuie la sporirea increderii reciproce si are efecte negative asupra cooperarii bilaterale", a precizat purtatorul de cuvant al MAE al Letoniei, Martins Dregeris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.