Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar denunță 'bacșișul dat refugiaților'

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, a criticat dur inițiativa de a le da bani pe carduri refugiaților din Siria.

”Mi-am închipuit că acordul UE-Turcia va însemna o investiție prin care, pe de-o parte, să fie consolidată infrastructura prin care statul turc primește și adăpostește refugiații și, pe de altă parte, o investiție prin care refugiații să fie motivați să se întoarcă în țara lor, la sfârșitul războiului, pentru a o reconstrui. Ceea ce citesc în jurnalele de știri seamănă, însă, mai mult cu un bacșiș dat refugiaților pentru a nu porni spre Europa! ”, a comentat Rebega pe marginea proiectului.

Rebega a adăugat: ”Sunt un oponent categoric al primirii, și mai ales al redistribuirii, refugiaților în Europa. Dar ideea de a le da bani, individual, ca să nu vină în Europa mi se pare deopotrivă cinică și imorală. Nu putem să ne cumpărăm, în acest fel, liniștea conștiinței”.

Europarlamentarul crede că ”dacă avem responsabilitate politică, atunci noi, ca europeni, trebuie să reparăm ceea ce au făcut intervențiile militare europene și americane în Irak, Siria sau Libia: să ajutăm la reconstrucția acestor țări măcar la nivelul la care erau înainte de război. Locul irakienilor, sirienilor sau libienilor este în țările lor. Dar noi, europenii, purtăm o mare responsabilitate pentru războaiele care s-au declanșat acolo. Dacă vrem să ajutăm cu adevărat, trebuie să ajutăm națiunile și statele respective, nu să cumpărăm conștiințele indivizilor”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.