Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar dezvăluie schema din spatele crizei imigranților

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a dezvăluit pe blogul său schema incredibilă din spatele crizei imigranților.

Rebega spune că ”refugiații sunt, pentru Europa, o problemă care a fost umflată artificial” și că ”valul din vara lui 2015 a fost posibil datorită unor activiști care i-au ajutat pe refugiații din Turcia să ajungă într-un timp record la Budapesta, Viena și în Germania, parcurgând mii de kilometri pe jos și traversând de la patru la șase frontiere naționale”. Mai mult, europarlamentarul arată că ”există informații precise despre activiștii și ONG-urile implicate și despre sursa de finanțare a acestora. Ceeea ce nu se știe (încă) este scopul acestei stimulări artificiale a migrației”.

Iată cum funcționează venirea imigranților în Europa, potrivit aceleiași analize: ”în martie 2016, Germania a promis trei miliarde de euro Turciei pentru blocarea rutei balcanice. Grosul refugiaților vine astăzi din Libia și ajunge în Italia. Cum se procedează? Nu sunt, în general probleme mari, pentru ca zeci sau sute de mii de persoane din Sahel și Africa subsahariană să ajungă pe litoralul libian al Mediteranei. Libia este astăzi, mai mult decât pe vremea lui Gaddafi, un stat „eșuat”. Guvernul central nu are autoritate iar diversele facțiuni politico-militare încasează fără niciun scrupul bani pentru „dreptul” de a traversa țara. La malul mării, așteaptă zeci sau poate sute de cotrabandiști de oameni. Posesori ai unor ambarcațiuni improvizate, aceștia promit migranților că îi vor duce în Europa. În realitate, se pare că aceste ambarcațiuni trebuie doar să iasă din apele teritoriale ale Libiei. Imediat ce au ieșit, ambarcațiunile sunt interceptate de vase solide aparținând, ați ghicit!, unor ONG-uri care militează pentru drepturile omului. Firește, „refugiații” sunt „salvați” la douăzeci de mile de litoralul Libiei și sunt purtați apoi încă două sute de mile până în porturile italiene. Din când în când, probabil din lipsă de GPS, câte o ambarcațiune se mai răstoarnă, făcând, din păcate, victime”.

Rebega subliniază că ”pe ansamblu, însă, situația este extrem de ciudată: Italia s-a plâns, pe bună dreptate, de acest nou val care inundă Sicilia și sudul Peninsulei. Cine are, deci, interesul să destabilizeze demografic Europa? Ultima știre este că reprezentanții Germaniei, Franței și Italiei, întruniți pentru a găsi soluții, au propus, printre altele, un „cod deontologic pentru salvatorii de refugiați”. Adică, nu oricine, nu oricând, nu oricum și nu în orice loc are „dreptul” să „salveze” refugiați! Propunerea sună atât de ciudat încât îți vine să crezi că toată situația nu este decât o imensă punere în scenă în care sunt antagonizate, umilite și sacrificate două mari categorii: cetățenii Europei și înșiși refugiații”.

Europarlamentarul român atrage însă atenția că ”unul dintre drepturile fundamentale ale omului este dreptul de a se stabili oriunde în lume, în căutarea fericirii. Dar acest drept este un drept individual, care trebuie exercitat individual și cu asumarea întregii responsabilități de către persoana în cauză. Când se încearcă justificarea unor migrații în masă sub acoperirea ideii de „drepturi ale omului”, atunci se încearcă de fapt o manipulare ordinară pe confuzia dintre drepturile individului (clare și incontestabile) și unele drepturi colective (definite mult mai vag și, uneori, chiar lipsite de definiție)”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.