Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar promovează ortodoxia în Parlamentul European

preoti Laurentiu Rebega

La invitația europarlamentarului Laurențiu Rebega, o delegație a decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din România a efectuat o vizită de două zile la Bruxelles. Rebega a scris pe pagina sa de socializare că le-a prezentat oaspeților ”istoria, structura și activitatea instituțiilor europene, cu un accent în plus, bineînțeles, pe atribuțiile și funcționarea Parlamentului”.

”A fost o vizită consistentă, dar destinsă, marcată de discuții extrem de interesante, cu o deschidere maximă către rolul social și pastoral al Bisericii Ortodoxe. O Europă unită se construiește pe valori și trebuie să includă toate forțele pozitive ale societății”, a adăugat europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

Evenimentul a prilejuit și o întâlnire la nivel înalt cu reprezentanții oficiali ai altor Biserici Ortodoxe: Pr. Aimilianous Bogiannou, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Pr. Philip Ryabikh, reprezentantul Patriarhiei Moscovei, Prea Sfinția Sa Porfyrios de Neapolis, reprezentantul Bisericii Ciprului, Înalt Prea Sfinția Sa Athanasios de Achaia, reprezentantul Bisericii Greciei, Pr. Nektarios Ioannou, secretarul Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE. La discuții a participat și reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene, Pr. George Vâlcu.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA, mesaj de susţinere pentru Kovesi: 'Preşedintele meu a ADMIRAT lupta voastră anticorupţie' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.