Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar român critică `euroconformismul`

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

În cadrul unei intervenții în plenul de la Bruxelles, europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a criticat ”euroconformismul” care blochează relațiile UE cu Turcia. Intervenția a avut loc îm cadrul dezbaterii "Situația din Turcia, în special în ceea ce privește referendumul constituțional".

Rebega a declarat în plenul Parlamentului European că ”de mai mulți ani a apărut un fenomen pe care nu ezit să-l numesc „euroconformism”! Adică aprobarea obedientă a tuturor clișeelor emise de mainstream-ul politic european”. Europarlamentarul român consideră că ”cel mai bine se vede acest fenomen în relația cu Turcia. Referendumul desfășurat de curând, oricât de contestat ar fi de grupurile de lobby, a fost un exercițiu democratic corect. Trebuie să recunoaștem asta!

Acuzațiile de lipsă a democrației și de încălcare a drepturilor omului sunt, din păcate, marcate de ipocrizie. Adevărul este că în Turcia contextul regional și istoric nu permite aplicarea acelorași standarde ca în Occident. În consecință, în Europa nu s-a vrut niciodată cu adevărat aderarea Turciei. Iar turcii simt asta! Virulența președintelui Erdogan nu este cauza, ci consecința atitudinii europenilor!”

Rebega le-a atras atenția europarlamentarilor că ”Uniunea Europeană a încetat să mai fie o atracție pentru Turcia - asta ar trebui să ne dea de gândit tuturor! Iar acum europenii sunt cei care au mai multă nevoie de Turcia”.

Soluția propusă de Rebega este ”scoaterea capului din euroconformism” pentru a vedea clar realitatea. ”Este mult mai bine să fim vecini buni, care cooperează onest, decât să mimăm că suntem o familie și să ne punem piedici reciproc!”, a fost concluzia lui Laurențiu Rebega în finalul intervenției sale.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.