Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplar al cărţii `Originea speciilor`, cu note scrise de Darwin, scos la licitaţie

American Museum of Natural History
Charles Darwin

Un exemplar al cărţii „Originea speciilor”, cu note scrise de mână de Charles Darwin, va fi scos la licitaţie în luna decembrie de casa Christie’s, valoarea acestuia fiind estimată între aproximativ 335.000 şi 558.300 de euro, informează The Guardian preluat de agerpres.

Potrivit casei de licitaţii Christie’s, cartea va oferi pentru prima dată o vedere clară a revizuirilor făcute de Darwin, fără „vălul reconstruirii şi traducerii acestora”.

„Oferă o privire asupra metodei lui de lucru şi documentează dezvoltarea ideilor sale pentru «marea lui carte»”, arată Christie’s.

Revizuirile lui Darwin au fost făcute pe mai multe foi din cea de-a treia ediţie a lucrării sale, pe care i le-a trimis traducătorului său german, pentru a le include în cea de-a doua ediţie germană a cărţii „On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life”. Apoi, modificările au fost introduce în cea de-a patra ediţie în limba engleză şi toate următoarele versiuni ale cărţii.

Potrivit casei de licitaţii, foile cu notiţele lui Darwin ar fi fost deţinute de traducătorul HG Bronn, care a murit în anul 1862. Apoi, acestea au fost legate şi au intrat în posesia corespondentului lui Darwin, paleontologului german Melchior Neumayr. Cartea s-a aflat în posesia descendenţilor lui Neumayr până în prezent.

Oamenii de ştiinţă ştiau din corespondenţa lui Darwin că aceste note au fost făcute. Însă, potrivit casei de licitaţii Christie’s – care a inclus în lotul licitaţiei şi o scrisoare trimisă de Darwin lui Neumayr, „nu se ştia unde sunt acele note” şi nici dacă au „supravieţuit”.

Casa de licitaţii a mai vândut, în iulie, o primă ediţie a cărţii „On the Origin of Species”, fără însemnări, la preţul de 300.370 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.