Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un film despre finala de la Wimbledon dintre Borg și McEnroe, în deschiderea Festivalului de la Toronto 2017

agerpres.ro
tenis

Un lungmetraj despre rivalitatea dintre doi jucători de tenis, Bjorn Borg și John McEnroe, al cărei punct culminant a fost atins într-o finală memorabilă jucată la turneul de la Wimbledon în 1980, va fi proiectat în deschiderea ediției 2017 a Festivalului Internațional de Film de la Toronto (TIFF), în septembrie, informează AFP şi AGERPRES.

Acel meci de tenis a intrat în legendă, atât datorită personalităților total opuse ale celor doi finaliști — suedezul calm (Bjorn Borg) contra americanului temperamental (John McEnroe)—, cât și prin intensitatea ei și numeroasele răsturnări de scor.

"Acel meci, cu o tensiune împinsă la paroxism, a schimbat tenisul pentru totdeauna", a declarat Piers Handing, președintele TIFF, anunțând luni proiecția filmului "Borg / McEnroe", regizat de danezul Janus Metz Pedersen, în deschiderea festivalului canadian.

Recompensat cu mai multe premii internaționale pentru documentarul său "Armadillo", un film despre soldații danezi implicați în războiul din Afganistan, cineastul Janus Metz Pedersen a optat de această dată pentru domeniul ficțiunii, cu un film pentru marele ecran ce abordează un gen cinematografic mai puțin obișnuit.

Actorul islandez Sverrir Gudnason, cunoscut pentru rolurile jucate în producții precum "Wallander", "Waltz for Monica", interpretează rolul suedezului Bjorn Borg în acest film care va debuta pe marile ecrane în toamna anului 2017.

Americanul Shia LaBeouf, devenit celebru cu rolul din seria "Transformers" și remarcat în pelicule precum "Fury" și "Nymphomaniac", îl va juca pe John McEnroe, un jucător de tenis care, începând de la jumătatea anilor 1970, a contribuit la popularizarea acestui sport, caracterizat prin politețe și bune maniere.

Accesele sale memorabile de furie, disputele cu arbitrii sau cu rivalul lui american Jimmy Connors se aflau însă la polul opus față de "metronomul" stilului afișat de suedezul Bjorn Borg, al cărui chip părea să nu trădeze nicio emoție.

Prezentat adeseori drept cea mai bună finală din istoria tenisului, duelul Borg-McEnroe de la Wimbledon 1980 s-a încheiat în cele din urmă cu victoria jucătorului suedez în cinci seturi, însă americanul McEnroe a câștigat pe termen lung o popularitate uriașă, în special grație celui de-al patrulea set al finalei, un veritabil maraton pe care l-a câștigat cu scorul de 18-16.

Cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto se va desfășura în perioada 7 — 17 septembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.