Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost Balon de Aur dezvăluie: 'Cel mai bun fotbalist din lume e ales pe prietenii'

www.digisport.ro

De curând, revista France Football a renunțat la parteneriatul cu FIFA pentru decernarea premiului de fotbalistul anului. Ediția următoare, care va organizată doar de celebra publicație, va fi marcată de câteva schimbări.

"Votul va fi decis pornind de la o listă de 30 de jucători, faţă de 32 la ediţiile precedente, iar etapa intermediară de nominalizarea a trei finalişti a fost suprimată", a explicat France Football.

Citește și: Gigi Becali, reacție după ce Ministerul Apărării cere despăgubiri uriașe: 'Eu nu am câștigat nimic'

Revista a adăugat că un clasament complet va fi prezentat înainte de finalul anului calendaristic, iar "calendarul şi regulamentul decernării trofeului vor fi dezvăluite într-un număr viitor".

France Football a precizat deja săptămâna trecută că, aşa cum s-a procedat iniţial, doar jurnaliştii vor vota pentru Balonul de Aur, spre deosebire de parteneriatul cu FIFA, când scrutinul era deschis selecţionerilor şi căpitanilor echipelor naţionale.

"Sperăm că (Balonul de Aur) va câştiga în imparţialitate, jurnaliştii neavând coechipieri de apărat şi nici vestiare de păstrat", a subliniat France Football.

"Spre deosebire de presă, selecţionerii şi căpitanii nu mai ţineau cont de palmaresul sezonului. Din acest motiv am fost abonaţi la Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo", a explicat fostul atacant Jean-Pierre Papin, laureat al Balonului de Aur în 1991.

Din 2010, doar Messi şi Ronaldo au câştigat trofeul, cea mai importantă distincţie individuală din fotbal, anunță Digi Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.