Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost consilier al primarului Chişinăului anunţă: 'Îşi va da demisia'

Dorin Chirtoaca

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă ar fi transmis colegilor săi de partid că își va da demisia. Despre aceasta a anunțat fostul consilier municipal Oleg Cernei în cadrul unei conferințe de presă.

Referindu-se la plebiscitul organizat de consilierii PSRM pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei, Cernei spune că: ,,nu are rost să cheltuim banii publici ca să facem un referendum de 40 de milioane de lei pentru a alege un primar nou pe durata de un an”. „Nu există o altă persoană care ar putea să-l înlocuiască pe Dorin Chirtoacă la moment. Este o situație la care legislația noastră nu are răspuns” a subliniat Oleg Cernei, conform unimedia.info.

După reținerea lui Dorin Chirtoacă, Primăria a rămas fără manager, iar potrivit articolului 34 din Legea cu privire la administraţia publică locală, interimatul funcției de primar este deținut de viceprimar. Însă „dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului”, se arată în lege.

Reținerea lui Chirtoacă are loc la exact o lună după ce viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a fost arestat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Grozavu a fost plasat în arest la domiciliu, dat fiind faptul că colaborează cu ancheta.

La 25 mai 2016, viceprimarul Vlad Coteț a fost reți­nut de către ofi­țe­rii CNA pen­tru coru­pere pasivă și abuz în ser­vi­ciu. Într-o înregistrare video publicată de Centrul Național Anticorupție viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit 10 mii de euro drept mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. După ce a stat patru luni în arest, Coteţ a fost plasat în arest la domiciliul său de pe strada Mihai Boţ din Dumbrava.

Dorin Chirtoacă a fost arestat ieri, pentru 72 de ore, fiind suspectat de acte de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.